L’Escola i Conservatori de Música a Reus organitza les ‘IV Jornades Musicals’, amb tallers, classes magistrals i concerts per a tots els públics

Les jornades tindran lloc al llarg d’una setmana, del 4 al 8 de febrer, i permetran als alumnes aprofundir en els valors musicals i apropar l’educació musical a tothom

 

Les IV Jornades Musicals del Conservatori de la Diputació a Reus arrenquen aquest dilluns, 4 de febrer, per oferir un programa pedagògic complementari a les activitats habituals d’aquest centre d’ensenyament. Durant tota la setmana l’alumnat podrà assistir a classes magistrals, tallers i xerrades per ampliar el seu coneixement directe sobre la teoria i la pràctica musical. També hi haurà jocs de descoberta, gimcanes i tot un seguit de concerts gratuïts i oberts a tot el públic.

Les Jornades començaran aquest dilluns dia 4 amb masterclass d’orquestres de nivell elemental, de trompeta i de trombó, els alumnes també podran iniciar-se en un taller d’inciació al combo de música moderna i podran jugar en la gimcana musical ‘A la recerca de la partitura’. La primera jornada es clourà amb l’espectacle musical ‘Parallax’, al saló noble del Palau Bofarull.

Per al segon dia, la tuba, la percussió, la flauta, la trompa i el fagot electrònic seran els protagonistes de les diferents masterclass. I dos concerts, un d’homenatge a Haydn i Chopin a càrrec dels alumnes de piano de Grau Professional i un de cloenda de vent metall i percussió obriran les portes de l’auditori Higini Anglés al públic general.

 Una olimpíada de vent, un intercanvi amb alumnes del Conservatori de Tarragona de l’ensemble de violoncels i contrabaixos i una masterclass de percussió centraran l’activitat del dimecres, que culminarà amb un taller de Perkimba, on els alumnes treballaran la percussió corporal i musical a través del ritme i el moviment. I per al dijous, una masterclas de banda, una exposició dels alumnes del conjunt de pianos sobre la història d’aquest instrument i un trivial guitarrístic que ajudarà a consolidar els coneixements de la guitarra des del joc.

Per a l’últim dia de la jornada, el divendres dia 8, s’ha programat un intercanvi amb l’aula de piano de l’Escola Municipal de Música d’Alcover, una masterclass de saxòfon i una xerrada sobre la metodologia per prevenir lesions en la guitarra a càrrec de Toni Cotolí. Les famílies participaran amb els més menuts, els alumnes de sensibilització i iniciació, per preparar una sortida a l’Auditori de Barcelona el proper mes de març. Finalment, un concert, gratuït i obert a tothom, dels Tallers de música moderna a l’Auditori Higini Anglés a les vuit del vespre clourà una setmana intensa d’activitat musical.

 Durant les Jornades Musicals, la programació habitual del centre se substituirà per les activitats que es duran a terme a les dues seus del centre, al carrer Llovera, 15 i al carrer Sant Jaume, 9-11 de Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.