Alcover consolida el nucli medieval

La remodelació del Raval del Carme d’Alcover ha superat la fase de moviment de terres i instal·lació o renovació de serveis soterrats per començar la pavimentació dels diferents trams del carrer.
En els treballs, s’han renovat les xarxes d’abastament d’aigua potable i contraincendis, així com la d’evacuació d’aigues pluvials i residuals, i s’han soterrat els encreuaments de les instal·lacions de baixa i mitja tensió, així com els de la xarxa de telecomunicacions, per millorar l’aspecte visual del Raval.
A mida que es realitzi la pavimentació, amb calçada de tres metres, voreres d’ample variable i tot al mateix nivell, es procedirà a la renovació de l’enllumenat públic -amb tecnologia led- i a la col·locació del mobiliari urbà, amb diverses jardineres que crearan bancs tipus pedrís.
Aquesta actuació ampliarà la ruta cultural pel nucli antic d’Alcover i n’enriquirà el discurs, ja que justament coincideix amb el punt on es localitzava l’activitat gremial que, durant el s. XVI, va ser la dinamitzadora de l’economia local i la gènesi de l’esplendor arquitectònic i cultural renaixentista d’Alcover.

El projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra, inclou un conjunt d’actuacions impulsades per vuit municipis sota el paraigua del Consell Comarcal de l’Alt Camp amb cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER) eix 6, tram local i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció General de Turisme. El director de l’obra de Foment de la ruta urbana, de gran valor cultural i arquitectònic, pel nucli antic d’Alcover és l’enginyer Antoni Escarré París i l’import d’adjudicació és de 399.046,18 € (IVA inclòs).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.