Alumnes de 4t d’ESO de l’INS Baix Camp estrenen obra inèdita i d’autors de la província

Alumnes de 4t d’ESO de l’INS Baix Camp estrenen obra inèdita i d’autors de la província

 

El proper dijous 24 de maig l’Institut Baix Camp presenta l’obra RIP, descansa en pau (si pots), amb text de Miquel Simón i música de Tomàs Simón. Els autors, dos germans, músics i docents ampostins, han escrit aquest musical a quatre mans. Amb la seva feina han aconseguit regalar-nos una obra dividida en diferents escenes que reflexionen sobre la mort amb humor i ironia. El text és ple de picades d’ullet, dobles sentits i sarcasme, però també s’hi amaguen reflexions més profundes sobre l’inevitable final que a tots ens ha d’arribar. La música és fresca, variada i rica en matisos i instruments, encomanadissa i de molta qualitat.

L’obra es va escriure l’any 2017, pensant en l’alumnat de secundària.  Només s’ha representat en una ocasió, a Valls, el passat mes d’abril, per part dels alumnes de l’Institut Jaume Huguet, on un dels autors treballa com a professor de música. Ens trobem, doncs, amb un musical gairebé inèdit i gairebé estrenat per l’Institut Baix Camp, la qual cosa fa augmentar, si és possible, l’emoció de tot plegat. Els actors i actrius han gaudit molt en el muntatge dels seus personatges i han fet seva aquesta obra, aprenent-la amb entusiasme  i responsabilitat.

És el vuitè any que el nostre centre presenta un musical al Teatre Bartrina. El projecte, fruit del treball dels departaments de música i plàstica, forma part del nostre dia a dia des que es va començar en aquell ja llunyà 2010-11. La implicació de tots, alumnes, professors, equip directiu i famílies és fonamental i fa que, cada any, l’alumnat de 4t d’ESO aprengui i gaudeixi amb una activitat tan transversal com és el teatre musical.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.