Alumnes de 4t d’ESO de l’INS Baix Camp estrenen obra inèdita i d’autors de la província

Alumnes de 4t d’ESO de l’INS Baix Camp estrenen obra inèdita i d’autors de la província

 

El proper dijous 24 de maig l’Institut Baix Camp presenta l’obra RIP, descansa en pau (si pots), amb text de Miquel Simón i música de Tomàs Simón. Els autors, dos germans, músics i docents ampostins, han escrit aquest musical a quatre mans. Amb la seva feina han aconseguit regalar-nos una obra dividida en diferents escenes que reflexionen sobre la mort amb humor i ironia. El text és ple de picades d’ullet, dobles sentits i sarcasme, però també s’hi amaguen reflexions més profundes sobre l’inevitable final que a tots ens ha d’arribar. La música és fresca, variada i rica en matisos i instruments, encomanadissa i de molta qualitat.

L’obra es va escriure l’any 2017, pensant en l’alumnat de secundària.  Només s’ha representat en una ocasió, a Valls, el passat mes d’abril, per part dels alumnes de l’Institut Jaume Huguet, on un dels autors treballa com a professor de música. Ens trobem, doncs, amb un musical gairebé inèdit i gairebé estrenat per l’Institut Baix Camp, la qual cosa fa augmentar, si és possible, l’emoció de tot plegat. Els actors i actrius han gaudit molt en el muntatge dels seus personatges i han fet seva aquesta obra, aprenent-la amb entusiasme  i responsabilitat.

És el vuitè any que el nostre centre presenta un musical al Teatre Bartrina. El projecte, fruit del treball dels departaments de música i plàstica, forma part del nostre dia a dia des que es va començar en aquell ja llunyà 2010-11. La implicació de tots, alumnes, professors, equip directiu i famílies és fonamental i fa que, cada any, l’alumnat de 4t d’ESO aprengui i gaudeixi amb una activitat tan transversal com és el teatre musical.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.