Àngels Ollé donarà nom a una nova plaça al davant de l’Escola Mowgli

L’Alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha anunciat aquesta tarda en el decurs de la Jornada “Llum de Llull” que s’ha fet a la Biblioteca Xavier Amorós i que enguany s’ha dedicat especialment a Àngels Ollé, que la ciutat batejarà amb el nom de la pedagoga reusenca Medalla d’Or de la Ciutat la futura plaça que, dins del projecte de Millora i Recuperació del passeig de la Boca de la Mina, es defininirà justament davant de l’Escola Mowgli. 

En el decurs de l’anunci fet per l’alcalde, que ha estat acompanyat pel regidor de Cultura, Educació i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que s’ha escollit aquest lloc davant de l’escola Mowgli, “un lloc emblemàtic i entranyable on el referent d’Àngels Ollé ens serà proper per sempre”. 

Durant tot el dia la memòria de la pedagoga ha estat present a la jornada amb una xerrada primer a càrrec de Teresa Mañà, de la Universitat de Barcelona, titulada “Àngels Ollé, una contribució fonamental per al llibre infantil dels anys seixanta”. La segona ponència ha anat a càrrec de Teresa Codina, mestra i companya d’Àngels Ollé els anys 1960-1964, i l’ha titulat “Educar amb realisme i mirada àmplia: recuperar, preveure…”. 

La tarda ha començat amb una sessió de Contes a cau d’orella, a càrrec del grup MARC que ha explicat “La visita de Sant Pere. Pregó de la Festa Major de Reus 1994” de la mateixa Àngels Ollé i que s’ha obsequiat als assistents en una edició reeditada per l’Ajuntament. 

A les 19:00 h s’ha presentat l’exposició bibliogràfica d’Àngels Ollé a la Sala Central de la Biblioteca Xavier Amorós, el mateix espai que ha acollit, per acabar la Jornada la presentació del llibre “Cullera de sopa”, a càrrec de Cristina Feliu, editora d’Estrella Polar i Carme Solé, il·lustradora. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.