Reus se suma al Dia Internacional de les persones amb discapacitat amb un programa d’activitats organitzades per les entitats

Reus La fira

La regidoria de Benestar Social ha programat un cicle d’activitats organitzades per les entitats socials que treballen en l’àmbit de la discapacitat a la ciutat, des del 17 de novembre i fins al dimarts 3 de desembre. L’objectiu és commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra a tot el món el 3 de desembre, i aprofitar aquesta efemèride per tal de donar visibilitat a les persones amb discapacitat i conscienciar la ciutadania sobre la importància de construir una ciutat inclusiva que promogui el benestar de tothom.

Enguany, per segon anys consecutiu, la imatge per difondre la celebració d’aquest dia a Reus ha estat inspirada per una entitat que forma part del Consell Municipal de la Discapacitat de Reus. En aquesta ocasió la imatge central del cartell és una fotografia d’un tapís fet pel Taller de ganxet de la Fundació Villablanca.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, valora de manera molt positiva aquesta programació en què participen moltes entitats: «Es tracta d’unes activitats, en molts casos gratuïtes i obertes a tothom, que permeten que la ciutadania conegui una realitat que sovint ignora i que els sorprendrà. Moltes de les persones anomenades amb discapacitat, en realitat, són persones amb la capacitat d’aconseguir fites extraordinàries i ho desconeixem».

Activitats programades
Enguany, l’acte institucional es farà el dissabte 30 de novembre a les 18 h al Palau Bofarull. Es tracta d’una taula rodona, amb el títol «Viure amb diferents capacitats», conduïda per Xavier Sanmiguel, president de l’Associació Down Tarragona, i en què explicaran les seves experiències diferents persones amb discapacitat: Jordi Morillas, afiliat a l’ONCE; Xavier Nogués, membre d’Acció Cívica Anti Barreres Socials (ACABS); Manel Seva, president del Club Esportiu Costa Daurada; Georgina Agell, ciclista i responsable de la delegació de les comarques de Tarragona de l’Associació de Diabetis de Catalunya (ADC); Rafael Casan ovas, secretari de l’Associació de Sords de Reus, i Francisco Vidiella, professor de nens sords.

Aquest mateix dia, a les 11 h a Cal Massó, hi haurà un concert de la Coral Tosquelles.

Posteriorment a l’acte institucional, a les 20.30 h a l’Espai Plaça Llibertat del Museu de Reus, tindrà lloc la TBC Fashion Show «Desfilant sense límits». Una desfilada de models amb discapacitat i sense, que lluiran peces de roba i complements dels establiments del Tomb de Reus. Com que l’aforament és limitat, cal recollir les invitacions al Centre Ocupacional, l’Administració o el Punt de Trobada del Taller Baix Camp.

Prèviament, aquest dimecres 27 de novembre, al teatre Bartrina, a les 18.30 h, es podrà veure l’obra de teatre «Circus belli» representada per El Centre Bellisens de la Fundació Villablanca. L’entrada és gratuïta. Això sí, cal fer la reserva a través de l’adreça electrònica gairina@peremata.com.

El dijous 28 de novembre al Centre Cívic Llevant de 10 a 12 h hi haurà una demostració i tast de cuina a càrrec dels usuaris del Taller de cuina de la residència Marinada de la Fundació Villablanca. Tot i que és una activitat gratuïta, com que les places són limitades, cal reservar a través de l’adreça electrònica marinada@peremata.com.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.