Aprovació definitiva de la reorganització de l’Àrea de Cultura i creació de l’Institut Municipal Reus Cultura

El Ple municipal ha aprovat aquest divendres de manera definitiva la proposta del Govern de reorganització d’una part de l’Àrea de Cultura, en concret la que afecta els organismes autònoms Institut Municipal d’Acció Cultural i Institut Municipal de Museus de Reus, els quals a partir d’ara queden integrats a l’organisme Institut Municipal Reus Cultura. Aquesta redefinició suposarà la unificació de la direcció estratègica, la racionalització dels recursos, la modernització de l’estructura de gestió, la polivalència dels equips de treball i la millora de l’eficiència pressupostària.

L’àmbit de la cultura i el de la promoció de ciutat són dos dels eixos de treball estratègics del govern municipal. En el cas de l’àmbit de promoció l’Ajuntament va reordenar-ne les tasques amb la creació de l’Agència de Promoció i, en un procés amb objectius i característiques semblants, ara es porta a terme el replantejament del funcionament de l’àmbit de la cultura, que permet reforçar l’aposta municipal per l’àmbit de la Cultura.

 

Institut Municipal Reus Cultura
La nova mesura no afectarà les actuals estructures de la Regidoria de Cultura, la xarxa de Biblioteques Municipals, el Consorci del Teatre Bartrina i el Consorci del Teatre Fortuny. En canvi, el Ple ha aprovat la modificació dels estatuts de l’Institut Municipal de Museus de Reus i l’extinció de l’organisme autònom Institut Municipal d’Acció Cultural, de manera que els serveis i recursos d’aquest darrer queden integrats a l’Institut Municipal Reus Cultura.

El pas que es dóna per potenciar i millorar el funcionament de l’Àrea de Cultura obeeix a allò que estableix el Pla de Modernització de l’Administració municipal que porta a terme el govern amb l’objectiu de millorar els serveis als ciutadans.

Tal i com ha recordat novament la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, “el compromís del govern és donar un nou impuls a la Cultura amb una nova organització i una nova direcció estratègica dels equips municipals, mirant cap al futur, col·laborant encara més estretament amb les entitats i els creadors, per donar una millor resposta a les noves situacions i necessitats culturals de la ciutat i dels ciutadans”.

L’organisme autònom municipal Institut Municipal Reus Cultura disposa d’un total de 25 treballadors. La nova estructura donarà lloc a la creació d’una direcció estratègica per a l’organisme, per sota de la qual existiran una coordinació de l’àmbit de Festes i Festivals, una coordinació de l’àmbit de Museus i una coordinació de l’àmbit administratiu.

Pel que fa a l’àmbit tècnic, existiran tres tècnics/es especialitzats dins l’organisme: tècnic/a de Festes i Festivals, tècnic/a de Restauració i tècnic/a de Patrimoni. La resta de personal tècnic desenvoluparà tasques d’acord amb la polivalència que requereixen el conjunt d’accions que es porten a terme des d’aquest departament municipal i l’equip administratiu donarà el suport en la gestió administrativa de tot l’organisme.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.