‘Aquest disc suposa un abans i un després: l’inici d’una nova etapa’

Fito Luri

El cantautor reseusenc Fito Luri ha presentat el seu setè treball discogràfic que porta per títol ‘Cru’. El disc es presenta el proper 1 de desembre a Riudoms dins del Festival Accents. Parlem amb ell sobre aquest nou treball musical.

Defineix-nos ‘Cru’…

He intentat buscar el doble significat de la paraula cru; la tenim entesa com una cosa complexa i complicada quan en el fons volem dir cruel, però alhora una cosa crua pot ser un enciam sortit de l’hort i és meravellós. Aquesta ambivalència de la paraula em va servir per veure el rerefons que hi havia en les cançons: que parli del que parli tot té el seu punt de cruesa i això provoca que tot el disc hi estigui identificat.

Quan temps ha durat el procés d’elaboració?

Des de la composició de les cançons fins al final de la gravació he estat aproximadamente un any. He enregistrat 11 cançons si bé és veritat que n’he composat 15 o 16. Composar i escriure cançons forma part del meu dia a dia, del meu tarannà, l’habitat natural en que em sento còmode. Ha estat un any com en podien ser dos; mai em poso un termini fix per fer un disc.

Com ha anat la producció amb en Pau Romero?

Ha estat un treball molt bonic, molt cru: sense haver estat precuinat, un treball molt honest. En Pau ha aportat tota la seva saviesa musical i ull clínic amb un resultat fantàstic. És un disc molt homogeni amb unes guitarres molt ben triades i un so molt definit.

És el més diferent?

Sí. Crec que és el més complet i el més ben definit. Tot ell, de principi a final, sona per igual i realment és molt rodó. També és veritat que és el primer disc en el que tinc un productor artístic, que sempre ajuda molt.

Com creus que respondrà la teva nombrosa legió de seguidors?

Crec que al prinicpi s’estranyaran. Els ritmes són més lents i convida a la reflexió: és un disc per escoltar. Però estic segur que quan l’escoltin un parell de cops els agradarà més que els altres ja que les lletres Fito Luri Fito Luri El cantautor reusenc presenta el seu disc ‘Cru’. ‘Aquest disc suposa un abans i un després: l’inici d’una nova etapa’ 15OCTUBRE estan molt més acurades, el so està molt més treballat i en conjunt s’ha volgut crear un abans i un després. Aquest disc és el primer d’una nova manera de fer, d’una nova etapa, d’una nova manera de pensar musicalment.

Què ens portarà aquesta nova etapa?

Concerts més íntims i més introspectius. Intentaré no fer cap concert en solitari sino tots amb banda ja que penso que ha de ser fidel al so del disc. La meva intenció personal és que aquesta nova etapa m’aporti un autoreconeixement de la feina ben feta.

Com es presenta la gira?

El primer concert de presentació el fem el 6 d’octubre a l’Ateneu de Sant Andreu, a Barcelona, i la primera presentació oficial al Camp de Tarragona será l’1 de desembre al teatre de Riudoms dins del festival Accents. A partir d’aquí ja hi ha moltes altres dates confirmades.

I a Reus?

El 21 de setembre de 2019 al Teatre Bartrina per celebrar l’any de la sortida del disc. En aquesta ocasió ho he fet diferent: sempre havia presentat el disc al Bartrina i aquesta vegada hi tancaré la gira.

Què diries de ‘Cru’ als teus seguidors i al públic que no et coneix?

Als que em coneixen els diria que l’escoltin amb molta exigència i que estic segur que els encantarà, cada cop que l’escoltin descobriran coses noves. I als que no em coneixen els diria que és una molt bona manera de fer-ho perquè el que intento és donar frescor, com si fós el primer: m’ho plantejo així.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.