‘Aquesta edició fa una aposta ferma per les xarxes socials i la participació d’usuaris i restauradors’

Gemma Vallverdú i Mario Basora Cambra de Comerç de Reus

Del 9 al 26 d’aquest mes se celebra una nova edició de la Ganxet Pintxo, la ruta de les tapes de Reus. Parlem amb Mario Basora, president de la Cambra, sobre les novetats d’aquesta edició.

Com es presenta la nova edició de la Ganxet Pintxo?
Amb moltes ganes i amb un nou format. Enguany se celebra una única edició en que s’allarga la durada de la ruta fins a les tres setmanes. Hem intentat aguantar les dues edicions però és ben cert que a l’edició de tardor la climatología no acompanya. Així que, finalment, s’allarga aquesta edició amb un cap de setmana més, ja que torna el bon temps i torna a venir de gust sortir al carrer. Els restauradors han acollit molt bé la idea.

Aquesta edició única és puntual o definitiva?
És una aposta de futur. A partir d’enguany la ruta tindra una única edició anual a la primavera.

Quants locals hi participen? Comptem amb la participació de 35 restaurants.

Quines són les altres novetats d’aquesta Ganxet Pintxo?
Aquesta edició fa una aposta ferma per les xarxes socials i la participació dels usuaris de la ruta i els restauradors. Es realitzaran diversos sortejos per uns i altres.

Quins seran els premis d’aquests sortejos? S’han previst tres concursos entre el públic on se sortejaran tiquets bescanviables per tapes dels establiments participants, entrades per a PortAventura, Infi nitum Beach Club o lots per cortesia de l’Agència de Reus Promoció.

I per als restauradors?
El primer guanyador participarà en l’Espai Gastro de la Reus Viu el Vi 2024 de forma gratuïta, mentre que el segon i el tercer obtindran barrils de cervesa gratuïts per cortesia d’Estrella Damm, empresa patrocinadora de la Ganxet Pintxo.

En referència a la Reus Viu el Vi… què ens pots avançar de la propera edició?
Se celebra del 7 al 9 de juny i la principal novetat d’aquesta edició és la seva ubicació: es trasllada de la plaça de la Llibertat al Parc de Sant Jordi. És un entorn bonic i, especialment, més gran. L’ any passat en certs moments hi havia tanta gent a la plaça de la Llibertat que la mobilitat resultava difícil. Enguany la fira ocuparà tot el parc en tres àrees diferenciades.

Que són… La fira és desenvoluparà en tres entorns. Just a l’accés principal hi haurà la zona de vermuts, amb quatre estands. A la plaça d’Anton Borrell hi haurà les bodegues i cellers, amb la presència de 25 cellers d’arreu del terrirtori i 5 més encara pendents de confirmació, i a l’àrea més propera a La Fira hi haurà la zona gastronòmica, amb 10 estands de restauradors locals.

Quines són les altres novetats d’aquesta edició?
La nova ubicació permetrà que en cas d’acumulació d’assitents es pugui regular l’aforament. També es fa una aposta per la digitalització: els tiquets es podran adquirir de manera anticipada per internet unes tres setmanes abans de la fira o, paral·lelament, una setmana abans a l’estand per a la venda de tiquets instal·lat a la plaça Prim.

Tornant a la Ganxet Pintxo, que diries a la gent per animar-la a participar a la ruta de tapes?
El nostre patrocinador sempre ha dit que és la millor ruta de tapes en que ha participat. Per tant convidem a la gent a viure-la amb la colla, la família, els amics… i a gaudir del bon temps, la gastronomía i els espais que tenim a la ciutat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.