“Arran de mar” per Ester Borràs Giol

La Punta del Cavall a Salou, fotografia d’Aniol Poblet

El febrer i el març són bons mesos per anar a la platja… si no ens agrada la calor. El sol, que a l’estiu ens fa suar, a l’hivern és una benedicció i converteix en agradables les passejades i excursions arran de mar.

GEPEC – Ecologistes de Catalunya organitza sortides ben diverses a zones litorals:

– A la platja dels Muntanyans (Torredembarra), on cada primer diumenge de mes es realitza una senzilla sortida temàtica. Hi podem descobrir petxines i altres restes marines sense haver de posar un peu a l’aigua, endinsar-nos ens els secrets de la geologia litoral observant l’arena i els fòssils, o conèixer l’hà- bitat d’aquest entorn natural de la mà de l’Escola de Naturalistes El Corriol.

– Pel camí de ronda que va de la platja de Llevant (Salou) a la Pineda. Aquests camins, que enllacen un bon grapat de pobles costaners, ens permeten gaudir de platges, cales, roquissars… i de la brisa marina. Cada tercer diumenge de mes es fa la caminada de Salou a la Pineda caminant sempre arran d’aigua tot deixantnos sorprendre al llarg del recorregut per la geologia, la flora, la història…

"Arran de mar" per Ester Borràs Giol

– Sortides en barca (des de Tarragona) per observar les aus marines que viuen mar endins i que, per tant, costen de veure des de la costa. Fer-la a l’hivern ens obligarà a tapar-nos una mica més, però segurament tindrem l’ocasió de conèixer espè- cies que no acostumen a estar entre nosaltres a l’estiu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.