Arrenca el segon moment de la Fira de Circ Trapezi 2020 amb les Jornades Professionals

Arrenca el segon moment de la Fira de Circ Trapezi 2020 amb les Jornades Professionals

La Fira de Circ de Catalunya Trapezi ha inaugurat avui la segona etapa d’aquesta edició del 2020 que s’ha hagut de dividir en “tres moments” a causa de la Covid-19

Després de la presentació virtual de les companyies participants el passat mes de maig, aquest matí ha arrencat el segon moment del Trapezi amb les sessions de debat dedicades als professionals. El tercer moment serà a la tardor amb les actuacions de les companyies en viu, previst del 23 al 25 d’octubre a la capital del Baix Camp.

Sota el títol “L’eclosió de l’autoria al circ” la primera sessió celebrada aquest matí ha comptat amb la participació de Pepa Plana, autora i clown; els directors de circ Quim Girón, i Rolando San Martin; i Sara López Blanco, advocada especialista en propietat intel·lectual.  El debat ha girat entorn la identitat de l’autoria al circ, fruit de la capacitat del sector d’albirar les diferents etapes i enfocaments que requereix una creació i la seva posada en valor. Alhora, la sessi&oa cute; ha tingut com a objectiu la posada en comú d’experiències i mètodes, així com oferir una explicació del marc legal dels drets d’autor, procediments i drets dels creadors, destacant la importància del registre de les obres per contribuir a la documentació històrica del circ.

Leandro Mendoza, director artístic de la Fira de Circ de Catalunya Trapezi ha explicat que “les Jornades Professionals d’enguany ens fan especial il·lusió ja que, ara més que mai, en un moment en que se’ns plantegen noves reflexions lligades a la situació actual, és molt important poder plantejar escenaris sobre com pot millorar el sector del circ i dissenyar estratègies conjuntes per encarar reptes de futur”.

Les Jornades Professionals del Trapezi, que comptaran amb noms referents i representants de les principals entitats del món del circ, continuaran al llarg de tot el dia d’avui i tot el matí de demà. Les sessions abordaran diverses temàtiques específiques del sector amb l’objectiu d’establir sinèrgies i enriquir la trajectòria dels professionals. Es tracta del primer punt de trobada estatal que afavorirà la connexió entre programadors i companyies.

Les Jornades professionals es duen a terme en format semi-presencial: els debats es realitzen a un plató i amb realització televisiva mentre que els assistents hi participen de manera telemàtica. Podeu consultar la programació a https://www.trapezi.cat/professionals/activitats-per-a-professionals/

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.