Arriba la cinquena edició del Pscicurt a Reus

Arriba la cinquena edició del Pscicurt

El Festival Psicurt es consolida i es fa per primera vegada a Reus, els dies 8 i 10 d’octubre, al Teatre Bartrina

Reus i Tarragona acullen, del 8 a l’11 d’octubre, la cinquena edició del Psicurt, un Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona i que compta, per primera vegada, amb el suport de l’Ajuntament de Reus. Enguany el festival ha rebut 304 curts d’arreu de l’estat i després d’una selecció e s projectaran 40 obres en la secció oficial: 32 de ficció i 8 documentals. A més també s’ha presentat 6 curtmetratges elaborats per alumnes d’ESO, BAT i cicles formatius de centres educatius a la secció EDUCURT. Els dos curtmetratges premiats es podran veure a la gala de cloenda. Aquest vessant educatiu del festival és molt important, ja que contribueix a conscienciar sobre la importància de la salut mental entre la població més jove i possibilita tractar un tema que sovint ha estat tabú o oblidat. Alguns dels curtmetratges del festival també es podran veure a través de Tac 12, el 9 d’octubre a partir de les 22.30 h i el 10 d’octubre, a partir de les 12 h i també a partir de les 22.30 h.

Teatre Bartrina

En concret, a Reus, els dies 8 i 10 d’octubre es podran veure un total de 32 curtmetratges sobre salut mental al Teatre Bartrina de forma presencial, d’acord amb les mesures recomanades per les autoritats sanitàries per evitar el contagi de la Covid. L’entrada és gratuïta i cal reservar-la prèviament a través de la web del festival: http://psicurt.com/reserva-dentrades/

Estan previstes tres sessions on es projectaran els curtmetratges, una el 8 d’octubre, a partir de les 19.15 h, quan es farà l’obertura del festival a la ciutat i dues el dia 10 d’octubre, a partir de les 17 h. Cada sessió pot acollir fins a un màxim de 130 espectadors/es.

El Teatre Fortuny i el Teatre Bartrina són els dos equipaments culturals de la ciutat que fa anys que formen part d’Apropa Cultura, un programa d’àmbit nacional que facilita la inclusió, és a dir, apropar la cultura a les persones que tenen més difícil accedir-hi, sigui per una vulnerabilitat física, mental o social. Aquest programa facilita l’accés als teatres de les persones usuàries dels centres de salut de la ciutat. A més, precisament, enguany per primera vegada la Setmana Apropa Cultura, que se celebra a finals d’octubre, tractarà sobre la salut mental.

Psicurt

El Psicurt és un projecte cultural, social i de salut que permet promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental. Per això a Reus compta amb el suport de les regidories de Benestar Social i de l’Institut Municipal Reus Cultura.

L’objectiu d’aquest festival és apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental com la prevenció, la promoció i la intervenció a través del cinema. Per aquest motiu, el Psicurt forma part de la segona edició del Mes de la Salut Mental, un conjunt d’activitats programades a Reus amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra a tot el món el 10 d’octubre. Una programació que enguany se centra en els efectes de la pandèmia de la Covid sobre la salut mental de tothom.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.