L’Ajuntament crea una nova línia d’ajuts del Pla de Reactivació Econòmica i Social específica per als sectors de la Cultura i l’Educació

Pla de Reactivació Econòmica i Social

L’Ajuntament de Reus ha creat una nova línia d’ajuts del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus específics per als sectors de la Cultura i l’Educació de la ciutat. La vicealcaldesa, Noemí Llauradó, ha avançat aquest dimecres, 7 d’octubre en roda de premsa que la nova lín ia de subvencions estarà dotada amb una partida de 100.000 euros i preveurà ajuts d’entre 1.000 i 1.500 euros.

La nova línia d’ajuts anirà destinada a petites i mitjanes empreses i autònoms dels sectors de la Cultura i l’Educació que estan patint les conseqüències econòmiques de la pandèmia. Podran ser beneficiàries dels ajuts:

  • Productores audiovisuals, d’arts escèniques i música.
  • Grups de música estables, constituïts com empreses.
  • Empreses i autònoms del sector de l’oci nocturn i les sales de música.
  • Editorials i llibreries.
  • Empreses i autònoms que es dediquen a les visites guiades i tallers per a museus.
  • Empreses i autònoms de comunicació cultural.
  • Escoles d’idiomes, de dansa, música, pintura, cinema, circ, teatre, etc…
  • Centre de suport a l’aprenentatge.

La partida de 100.000 euros amb que estarà, dotada la nova línia estava inicialment vinculada als ajuts a les empreses prevista al Pla de Reactivació i que es va reservar abans de la convocatòria, en previsió d’activar-la davant noves necessitats de sectors que pateixen de manera especialment intensa la situació actual.

80% de desplegament de les mesures econòmiques

La vicealcaldesa, que ha comparegut en roda de premsa amb els regidors d’Empresa i Ocupació, Carles Prats; de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles; i d’Economia, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, ha fet un balanç del desplegament de les mesures econòmiques previstes en el Pla de Reactivació.

El desplegament del Pla avança a bon ritme, i en les últimes setmanes s’està accelerant. La previsió és que la setmana que ve s’arribi al 80% de desplegament de les mesures econòmiques incloses al document.

Ajuts a empreses i autònoms

L’Ajuntament ha obert la convocatòria de les dues línies de subvencions, a les que es destinarà un import de 400.000 euros. Fins ara, sumades les dues línies, un total de 374 empreses han presentat sol·licitud per rebre aquests ajuts extraordinaris.

  • S’han rebut 314 sol·licituds a la convocatòria de subvencions a les empreses i autònoms que hagin vist reduït en el període del segon trimestre d’enguany el 50% dels ingressos respecte el mateix període del 2019. Tot i que les bases preveien que les empreses havien d’haver estat obligades a tancar, finalment a la convocatòria es va permetre que hi accedissin totes les empreses que complissin el requisit de la disminució d’ingressos. L’import d’aquesta línia és de mínim 1.000 euros i màxim 1.500 euros de forma proporcional a tots els beneficiaris.
  • S’han rebut 60 sol·licituds a la convocatòria esde subvencions a les empreses i autònoms que hagin adaptat el negoci i que hagin realitzat una inversió mínima de 400 euros en despeses subvencionables. L’import d’aquesta línia és d’un 80% de la inversió realitzada i per un import màxim de 500 euros.

Aquestes dues línies extraordinàries, sumades a la convocatòria d’ajuts a empreses i emprenedors, han rebut fins ara un total de 418 sol·licituds.

Bons Reus

La darrera dada de descàrregues de bons puja a 36.476 bons descarregats. Del total de bons descarregats se n’han utilitzat 16.091. Els bons tenen una caducitat de 15 dies i no tothom els utilitza el mateix dia que se’ls descarrega. S’ha calculat que cada bo ha generat una mitjana de 32,70 euros de compra; el que suposa que el cost de totes les compres realitzades puja ja a 526.175 euros.

Una projecció de les xifres permet calcular que les vendes amb els 80.000 bons en circulació, suposarien un volum de 2,6 milions d’euros.

Habitatge

El Pla de Reactivació destina 675.000 euros ados programes d’ajudes a la rehabilitació d’habitatges. Ajudes que preveuen subvencionar el 50% de les actuacions previstes, amb la qual cosa es preveuen mobilitzar un mínim d’1.350.000 destinats al sector de la construcció. 

Actualment, les dues línies d’ajuts tenen les bases aprovades i la publicació de les convocatòries és imminent, prevista pels propers dies. El primer programa impulsarà la rehabilitació d’habitatges desocupats per incorporar-los a la Borsa per a la mediació del lloguer social de Reus. El segon proposa la rehabilitació dels elements comuns dels edificis, subvencionant obres de millora de l’eficiència energètica i eliminació de barreres arquitectòniques, inclosa la instal·lació d’ascensors.

En paral·lel, des de la regidoria d’Economia, Coneixement i Habitatges s’ha fet una tasca per identificar el públic objectiu de les ajudes per fer-los arribar la informació sobre les convocatòries de manera directa: gremis, col·legis professionals, APIs, etc…

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.