Augmenta el nombre de grups escolars que visiten el Gaudí Centre

El Gaudí Centre continua sent un referent per a les visites escolars que es realitzen a la demarcació, destacant el fet que permet descobrir la figura i l’obra de l’arquitecte Antoni Gaudí des d’un punt de vista didàctic i pedagògic mitjançant una visita amena i participativa. Durant el curs 2017-2018 les dades de visitants escolars al Gaudí Centre ha mantingut a l’alça el nombre d’alumnes respecte a l’any anterior, amb 5.638 escolars, i un increment del nombre de grups visitants, que h a estat de 194.

El curs passat,el total d’alumnes que van visitar el Gaudí Centre durant el mateix període va ser de 5.582, i el total de grups va ser inferior a enguany, amb un total de 185. Aquestes dades reflecteixen l’interès que segueix tenint el programa didàctic que ofereix el Gaudí Centre per als grups d’infantil, primària i secundària dels centres d’ensenyament.

Pel que fa a les procedències, els grups escolars del Gaudí Centre se segmenten de la següent manera:

  • 16 % Reus
  • 32% Catalunya
  • 8 % Espanya
  • 44 % Estrangers

Del total dels alumnes catalans, un 74% procedia de les comarques de Tarragona, un 15% de les comarques de Barcelona i un 11% de Lleida. Pel que fa als escolars espanyols, els grups s’han incrementat respecte al mateix període de l’any passat, destacant els procedents de les comunitats autònomes del País Basc i València.

Finalment, destacar que el grup d’estudiants estrangers és el més nombrós al Gaudí Centre (amb més de 2.500 visitants). El mercat escolar francès continua essent molt important per a l’equipament dedicat a Gaudí, tot i que s’estan incorporant altres nacionalitats a aquest segment de visitants, com el britànic i el suïs.

Visites familiars «Observem, escoltem i toquem en família»
Per tercer any consecutiu, el Gaudí Centre organitza cada segon diumenge de mes les visites familiars «Observem, escoltem i toquem en família». En aquestes visites dinamitzades, adreçades exclusivament a famílies amb nens i nenes de 4 a 12 anys, els petits i els grans poden descobrir els trets més essencials de la vida i l’obra de Gaudí de forma participativa, tot acabant amb un taller de manualitats relacionat amb l’obra de l’arquitecte.

L’any 2016, en què va començar aquesta modalitat de visites, es va registrar un total de 53 participants. L’any 2017 es va experimentar un fort increment respecte a l’any anterior, i es va comptar amb 150 participants. Aquest any, fins al passat mes de juny, ja han participat un total de 126 persones, fet que fa pensar que segurament aquest any se superarà la xifra de participants en aquesta activitat dirigida a públic familiar.

Cal recordar que el Gaudí Centre Reus està certificat com a Equipament de Turisme Familiar per l’Agència Catalana de Turisme.

Procedències dels visitants de les visites familiars
Per procedències un 42 % dels participants en aquestes visites han estat famílies de Reus, 30% de les comarques de Tarragona, un 16 % venien de Barcelona, i un 3% procedien de la resta de Catalunya. El 9% restant correspon a visitants espanyols i europeus.

Amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta iniciativa entre el públic familiar fora dels caps de setmana, el Gaudí Centre ha organitzat per segon any consecutiu aquesta modalitat de visita dinamitzada durant tres dies de la Festa Major de Sant Pere. Per la temporada d’estiu, i adaptant-se a la demanda turística existent, les visites familiars al Gaudí Centre del segon diumenge de mes s’ofereixen en castellà amb l’objectiu d’oferir l’activitat a les famílies que es troben estiuejant a la Costa Daurada.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.