Fundación Repsol llança una nova edició del seu programa educatiu Energia amb consciència

Energia amb consciència

Fundación Repsol llança una nova edició del programa educatiu Energia amb consciència, que tracta de mostrar als estudiants de 3r i 4t de secundària com ser més eficients en l’ús dels recursos energètics. Per participar, els centres educatius tenen fins al 15 d’octubre per inscriure’s mitjançant el formulari a fundacionrepsol.com.

Energia amb consciència és un programa educatiu de Fundación Repsol que porta als alumnes de 3r i 4t de l’ESO, diferents activitats pràctiques i educatives perquè, d’una manera lúdica, siguin conscients de la necessitat de ser responsables en l’ús dels recursos energètics.

Amb l’ajuda dels seus professors, els alumnes desenvoluparan una simulació d’auditoria energètica dels seus centres educatius, i aprendran així com amb petits gestos es pot estalviar en les factures dels consums energètics. A més, els millors informes podran participar en el Campionat Energia amb consciència, on s’exposaran les seves propostes per aconseguir ser més eficients. Els dos millors centres rebran un premi en metàl·lic per posar en marxa les millores recollides en l’auditoria.

A més, en aquest projecte destaca la col·laboració de voluntaris Repsol, que comparteixen una jornada escolar amb els alumnes. Els voluntaris són majoritàriament professionals de la companyia energètica, que realitzen al costat dels estudiants diferents experiments i dinàmiques, en les que, entre altres moltes coses, els ajuden a muntar circuits elèctrics, a comparar diferents aïllants o a descobrir quanta energia consumeixen els aparells en el seu dia a dia, com ordinadors, carregadors o microones.

Fins al 15 d’octubre els centres educatius podran inscriure’s per desenvolupar aquest programa educatiu a través del formulari a fundacionrepsol.com, on també es poden consultar les bases de participació d’Energia amb consciència.

Fundación Repsol facilitarà tots els materials i la participació és gratuïta. La convocatòria s’adreça a centres educatius de la Comunitat de Madrid; Regió de Múrcia; Cantàbria, província de La Corunya; província de Ciudad Real; província de Tarragona i província de Biscaia.

Des del llançament d’aquest programa ja han participat més de 4.000 alumnes de secundària pertanyents a centres educatius situats a Madrid i en els entorns dels complexos industrials de Repsol i Petronor a la Corunya, Cartagena, Puertollano, Tarragona i Biscaia.

A més, més de 250 voluntaris Repsol han col·laborat en aquesta activitat, orientada a conscienciar els més joves per construir un futur més sostenible.

 

Veure vídeo

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.