Augmenten els visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer

Per aquest conjunt monumental de l’Hospitalet de l’Infant, hi han passat un total de 1.3030 persones, un 7% més que l’estiu passat.

Pel centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer han passat aquest estiu  (del 30 de juny al 9 de setembre) un total de 1.303 persones, un 7,51% més que l’any passat. D’aquestes persones, 865 han optat per participar en les visites guiades que va programar-hi la Regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta xifra representa un 67,31% més que la temporada estival de 2017.

A l’espai museogràfic situat dins del murs de l’antic hospital, fundat per l’Infant Pere d’Aragó i d’Anjou  l’any 1344 a l’Hospitalet de l’Infant i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), s’hi van oferir tres tipus de visites guiades: per al públic general; per a les famílies, amb explicacions adaptades als infants i una gimcana; i nocturnes, amb un tast de vins locals inclòs al pas de ronda de l’Hospital. Totes tres han experimentat un increment de participants, però especialment les familiars, que han atret 252 persones, és a dir un 133,33% més que l’estiu passat.

L’altre recurs patrimonial del municipi que més ha captat l’atenció de la gent ha estat el Molí de l’Oli de Vandellòs. Per aquest edifici autèntic, rehabilitat, restaurat i reconvertit en un centre d’interpretació de l’oli amb una museografia moderna, hi han passat 151 persones, de les quals 57 han pres part en les visites guiades.

Aquest estiu també s’han organitzat visites guiades a diverses fortificacions de la Guerra Civil al Coll de Balaguer i al Poblat HIFRENSA, obra del cèlebre arquitecte racionalista Bonet Castellana. Aquestes activitats han reunit una setantena de participants.

La regidora de Cultura, Núria Ortiz, ha manifestat la seva satisfacció per l’augment de visitants a l’hospital gòtic i l’increment de participants de les visites guiades: «Han servit per posar en valor i difondre el ric patrimoni històric-cultural de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant” i “per facilitar-ne l’accés i donar a la gent l’oportunitat de gaudir-lo». «La nostra voluntat és adaptar i millorar l’oferta d’activitats, perquè creiem que el nombre de visitants al nostre patrimoni pot créixer en els propers anys», ha afegit.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.