La Banda Simfònica de Reus a punt pel World Music Contest a Kerkrade (Països Baixos)

la Banda Simfònica de Reus actuarà al Parkstad Limburg Theater a Heerlen

El proper dia 30 de juliol la Banda Simfònica de Reus actuarà al Parkstad Limburg Theater a Heerlen, en el marc del Concurs Mundial de Bandes WMC 2017.

Aquest concurs neix l’any 1951 i el seu creixement al llarg dels anys ha estat sensacional. El concurs es celebra cada quatre anys durant tot el mes de juliol i hi van les millors bandes del món en cadascuna de les seccions. Més de 250 bandes de 30 països diferents hi ha aquest 2017, amb més de 20.000 participants i més de 300.000 visitants, cosa que converteix Kerkrade en la capital mundial de les bandes. La BSR participarà en la segona divisió, de les tres que hi ha, competint amb 25 bandes més, algunes de les quals ja han fet la seva actuació en els caps de setmana anteriors. A més a més de les tres divisions, hi ha una secció de concert que és on van les bandes més grans i de més nivell que hi ha actualment al món.

La BSR porta uns mesos treballant en el repertori del concurs així com en l’organització i despeses del viatge. “Els músics han fet una feina increïble al llarg de tot l’any, doncs no només han complert amb la nostra activitat habitual sinó que a més a més han fet nombroses activitats no previstes en el programa per a poder obtenir ingressos que ajudessin a subvencionar part del viatge. Amb tot això s’ha aconseguit que el grup hagi fet més pinya i també ha ajudat a millorar a nivell musical que era el que buscàvem amb aquest repte” –apunta el director de la BSR, Ramon Reverté-.

Dijous dia 27, la BSR realitzarà el seu darrer assaig a la ciutat de Reus i emprendran el viatge a terres holandeses on, a més de participar del concurs podran gaudir d’algunes de les actuacions més destacades del concurs, així com algunes activitats de lleure. Durant el concurs la BSR interpretarà el pasdoble “Cielo Andaluz” de Pascual Marquina, una peça fora de concurs i que servirà per als nostres músics d’adaptació a l’acústica de la sala. Posteriorment tocaran l’obra obligada del concurs de la seva categoria “Summer Dances” de Adam Gorb, i finalment, tocarà l’obra escollida per la pròpia BSR “Pequeña Suite para Banda” de Luis Serrano Alarcón, qui va visitar Reus i la banda a principis de juliol per fer un treball més acurat de la seva obra.

L’esdeveniment és un aparador internacional tant per a la banda com per a la ciutat de Reus. Una oportunitat d’aprendre, de compartir, de fer amics, i de viure com estem vivint un procés de preparació tan intens que de ben segur ens donarà moments emocionants. Esperem que tot Reus pugui estar al costat de la banda, podent-nos seguir en streaming (www.wmc.nl/nl/live) i puguem correspondre amb una bona actuació a Kerkrade.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.