Bateria d’obres d’Aigües de Reus a les xarxes de sanejament i abastament

Bateria d'obres d'Aigües de Reus a les xarxes de sanejament i abastament

Amb l’objectiu de renovar les xarxes de sanejament i abastament, Aigües de Reus realitzarà durant aquest mes obres per la ciutat

Aigües de Reus portarà a terme aquest mes de juny fins a sis obres en diversos carrers de la ciutat, amb l’objectiu de renovar les xarxes de sanejament i abastament d’aigua, d’acord amb la planificació d’inversions per al 2020. La inversió total en aquests sis carrers suma 228.882,13 euros i, els treballs no representen cap despesa per als veïns dels carrers afectats, sinó que estan finançats íntegrament per l’empresa municipal d’aigües.

Cinc de les sis obres tenen com a objectiu la millora del comportament hidràulic de la xarxa d’abastament de la ciutat, atès que les actuals canonades són de diàmetres petits i materials obsolets. Tan sols en un cas, s’intervindrà en la xarxa de sanejament, amb l’objectiu d’ampliar el diàmetre de la canonada i millorar-ne la capacitat de drenatge.

Les obres de renovació de la xarxa d’abastament s’executaran als següents carrers: Escaladei (29.025,64 euros); Sant Antoni M. Claret (35.719,61 euros); Josep Caixés (36.70,69 euros); Espronceda (entre avinguda Dr. Vila-seca i camí de l’Aleixar) amb un pressupost de 48.029,29 euros; i Antoni de Bofarull (entre Xavier Gambús i plaça Gandhi), amb 30.956,36 euros. El carrer Miramar és l’únic, en aquest cas, on s’intervindrà en la xarxa d’abastament i també en la de sanejament amb un pressupost de 48.360,54 euros.

Totes aquestes obres formen part del pla d’inversions que Aigües de Reus té previst executar al llarg de 2020, i entre les quals hi ha un ampli ventall de projectes de reparació i renovació de la xarxa d’abastament i sanejament en diversos barris de la ciutat. Unes obres que, en tots els casos, estan estan en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i el Pla d’Acció Municipal 2019-2023, que incorpora “la priorització de l’aigua com a element de gestió urbana”.

D’altra banda, Aigües de Reus va reprendre fa unes setmanes els treballs als carrers que va haver de paralitzar arran del confinament de la Covid-19. Totes les obres que es posen en marxa no representen cap risc de salut i estan en consonància amb les diferents fases de desescalada de l’emergència sanitària. De fet, cadascuna de les obres que s’inicien compta amb un informe específic d’avaluació de riscos, que determina mesures particulars per a cada cas. Un informe d’avaluació preceptiu que compta amb la supervisió i aprovació per part de la direcció i del Coordinador de Seguretat i Salut de les obres.

L’inici imminent dels treballs que ara s’inicien ja ha estat comunicat als afectats i a les associacions veïnals respectives. Com és habitual en totes les obres que impulsa a la ciutat, Aigües de Reus posa a disposició dels veïns de l’àrea un telèfon (977345843) per a qualsevol consulta durant les obres i agraeix anticipadament la col·laboració dels veïns de la zona, tot desitjant que les molèsties i interferències siguin mínimes durant l’execució dels treballs.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.