L’Arxiu de la Diputació comparteix imatges sobre la grip del 1918

L’Arxiu de la Diputació comparteix imatges sobre la grip del 1918

A partir del 6 de juliol l’equipament tornarà a obrir portes al públic, mentrestant es pot sol·licitar la consulta telemàtica dels fons documentals

L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona se suma, un any més, a la celebració del Dia Internacional dels Arxius, que té lloc cada 9 de juny, però aquesta edició ho fa virtualment. Mitjançant un vídeo realitzat a partir d’imatges dels fons documental de l’Arxiu i del Museu d’Art Modern, i que podem visionar a les xarxes socials de la Diputació, ens permet consultar part del fons documental que custodia, i descobrir quina va ser la gestió de la grip de 1918 a la demarcació de Tarragona amb un vídeo compost per imatges d’aquests fons.

Durant aquell any, la coneguda com la ‘grip espanyola’ va fer estralls entre la població, amb més de 1.600 persones mortes en poc més de tres mesos només a la demarcació de Tarragona. La Diputació de Tarragona va tenir un paper destacat en la gestió de la crisi sanitària. Al fons documental de l’Arxiu hi trobem documentació i imatges que ens ho narren. La Casa de la Beneficiència de Tarragona, actual Palau de la Diputació, va ser un punt crític de l’epidèmia, ja que hi acollia infants sense família i persones grans sense recursos i es va convertir en un hospital improvisat. Les autoritats van establir plans i normes higièniques per pal·liar la malatia i els seus durs efectes.

L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona conserva un gran fons documental propi de la institució, així com partitures musicals de mossèn Salvador Ritort i Faus, fotografies històriques dels diferents municipis de la demarcació, publicacions i diaris antics i també informació de caire confidencial, com ho són els registres referents als nens i nenes acollits per la Beneficiència entre 1843 i 1992. Consultar els fons de l’Arxiu General de la Diputació és una oportunitat per descobrir el valor d’aquest espai per a la memoria i la riquesa histórica i documental de la demarcació de Tarragona.

Està previst que a partir del 6 de juliol la seu de l’Arxiu de la Diputació, ubicada al carrer Vila-seca, 28, de la Canonja, torni a obrir portes al públic, tot garantint les mesures higièniques i de distanciament que es determinin necessàries per tal de vetllar per la seguretat del personal i dels usuaris d’aquest servei. Tanmateix, tothom que ho desitgi pot realitzar consultes i accedir als fons de l’Arxiu telemàticament mitjançant l’enviament d’una sol·licitud per correu postal o missatgeria al Registre, o bé amb la instància genèrica que hi ha a la Seu Electrònica de la Diputació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.