La Biblioteca Pública Municipal de Salou celebra el seu 25è aniversari amb una quinzena d’actes

25è aniversari Biblioteca Municipal de Salou

Del 21 d’octubre fins al 4 de novembre s’han programat nombrosos espectacles, tallers, xerrades, i presentacions

Coincidint amb la festa del 30 d’Octubre, aquest 2017, la Biblioteca Pública Municipal de Salou celebra el seu 25è aniversari amb nombroses activitats que es duran a terme a partir d’aquest dissabte 21 a partir de les 12h amb l’Hora del Conte en anglès. El dilluns, 23 d’octubre a les 17.30h es presentarà la infografia dels 25 anys de la Biblioteca de Salou i l’estat del projecte de la nova Biblioteca a càrrec de l’arquitecte municipal, Josep M. Ferran.

Del 24 al 30 d’octubre hi haurà una exposició de la història de la Biblioteca a través de les dedicatòries que els escriptors i altres convidats que l’han visitada han deixat en el llibre de visites de la mateixa.

El dimarts 24 d’octubre – Dia Internacional de les Biblioteques – a les 10h i a les 16h es farà una visita explicada i guiada per la Biblioteca amb cafè i pastes en finalitzar-la. A les 10.30h per a adults i a les 17.30h per a nens i nenes a partir de 10 anys Taller Ex Libris o l’art de marcar els llibres amb tècniques de decoració scrapbooking. Es tracta d’una etiqueta personal que identifica el llibre amb la finalitat d’evitar-ne la seva pèrdua i identificar-ne la propietat. Recordar que el taller es gratuït i cal fer una inscripció prèvia. També es lliurarà obsequi commemoratiu amb el préstec.

El dijous 26 d’octubre a les 18h, ens visitarà l’escriptor Xavier Bosch, el qual ens parlarà sobre els casos de Dani Santana, protagonista de la trilogia de l’escriptor. La tertúlia serà gratuïta i oberta a tots els lectors que hi estiguin interessats.

El divendres 27 d’octubre es celebrarà la gran Festa del 25è aniversari de la Biblioteca a partir de les 17h amb l’ espectacle de titelles “L’aniversari del Draculín” de la companyia Teatre de la Caixeta. L’espectacle, que està dirigit a nens i nenes a partir de dos anys, narra la història de Dràcula en una versió molt particular en la qual es pretén desmitificar la por i enaltir valors com l’amistat, l’amor familiar, la inserció i l’acceptació de la diversitat amb actors, titelles i cançons.

Tot seguit, a les 18h tallers, jocs i manualitats sobre les diferents versions infantils del clàssic de la literatura universal, Dràcula, que enguany compleix 120 anys. A les 18.30h es lliuraran els premis Superlectors en les seves diverses categories infantils i bufada d’espelmes. Finalment, a les 21h Nit a la Biblioteca per a nens i nenes de 8 a 10 anys. Què passa a la biblioteca una vegada s’apaguen els llums i es tanquen les portes? Segurament els personatges dels contes abandonen els llibres i es conten les aventures que viuen a les seves pàgines…

Proposem una nit màgica en la qual dormirem dins la biblioteca i on els participants compartiran una vetllada inoblidable amb jocs, contes i altres activitats en què el llibre i la màgia que té la nit seran els protagonistes. Les places són limitades, cal fer inscripció prèvia.

El dissabte, 28 d’octubre es celebrarà la Festa del 25è aniversari de la Biblioteca adreçada aquest cop al públic adult i dedicada a un clàssic de la literatura universal, enguany amb Dràcula de Bram Stoker i les seves diverses versions. Així doncs, a les 11h xerrada amb Núria Pradas, autora de la versió de Dràcula per a Lectura Fàcil. L’escriptora ens explicarà la seva experiència com a adaptadora de llibres de Lectura Fàcil i autora de llibres infantils i juvenils. Pradas ha adaptat a Lectura Fàcil el llibre Dràcula de Bram editat en català per Castellnou Edicions i en castellà per Almadraba Editorial.

A les 12h Balla’m un llibre, tot un espectacle de dansa basat en una obra literària El viatge de Mina, amb l’Esther Aumatell a partir del Dràcula de Bram Stocker. Mina, el personatge femení per excel·lència de la novel·la Dràcula, rodejada de llibres, torna al seu diari. La lectura d’alguns paràgrafs del qual la faran entrar en un somni hipnòtic, on reviurà aquell llarg i estrany viatge, que va transformar per sempre la seva vida. Tot seguit, a les 13h es durà a terme el lliurament dels premis Superlectors i bibliOjOc17 i la posterior bufada d’espelmes.

Els actes d’aquest 25è aniversari finalitzaran el dissabte 4 de novembre a les 12h amb l’especial dissabte de conte. En aquesta ocasió tindrem un conte dibuixat amb la presentació del conte de la Biblioteca creat i dibuixat per SUBI & ANNA a càrrec dels seus creadors. Els coneguts Anna Obiols i Subi, il·lustrador, presentaran el conte creat expressament per a la Biblioteca de Salou on transcorre l’aventura de l’Ona, amb motiu del seu 25è aniversari.

Recordar que aquest any us proposem participar al concurs d’Instagram que organitza l’Observatorio de la Lectura y el Libro i guanyar un dels tres lots de llibres que sortegen. Us adjuntem l’enllaç (http://www.mecd.gob.es/cultura/areas/libro/mc/observatoriolect/redirige/destacados/2017/octubre/observatorio/Lanzamiento-EstoyenlaBiblio.html ) on podeu veure les bases del concurs i us demanem que anomeneu @bibliosalou a les vostres fotos.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.