El CaixaForum de Tarragona acull dimarts la projecció de ‘JULIA IST’

El CaixaForum de Tarragona acull dimarts la projecció de ‘JULIA IST’

El CaixaForum de Tarragona acull dimarts la projecció de ‘JULIA IST’, el primer llargmetratge del cicle ‘WOMEN ON FIRE’ del Festival REC

Els mitjans de comunicació que hi estiguin interessats, poden entrevistar-se amb la directora de la pel·lícula, Elena Martín, que assistirà a la projecció del primer fil d’aquest cicle de dones directores

El festival de cinema REC escalfa motors i ho fa amb la projecció de la primera de les pel·lícules del cicle WOMEN ON FIRE una proposta que, abans de l’inici del festival, duu a Tarragona òperes primes de directores que ens traslladen a diferents realitats protagonitzades per dones que habiten en diferents angles de la realitat, una proposta cultural que s’obre a totes aquelles persones interessades a investigar nous móns.

La primera projecció d’aquest cicle es durà a terme aquest dimarts, 7 de novembre, amb la projecció de ‘JULIA IST’, dirigida per Elena Martín, a l’Auditori CaixaForum de Tarragona (Cristòfor Colom, 2) a les 20 hores. La projecció de la pel·lícula inclou la presentació a càrrec de la mateixa directora, que introduirà als espectadors aquest film que reflexiona sobre el traspàs cap al món adult fora de casa, i atendrà les peticions prèvies dels mitjans de comunicació.

Sobre ‘JULIA IST’
JULIA IST (Espanya, 90′, 2017), dirigida per Elena Martín.
Projecció: Dimarts, 7 de novembre de 2017, 20h, CaixaForum Tarragona

Elena Martín, protagonista de Les amigues de l’Àgata, passa a la direcció en un nou film generacional que també dirigeix i co-guionitza. El film capgira les visions alegres i despreocupades de les estades estudiantils Erasmus, presentant-nos la crua experiència de la protagonista en un Berlin hivernal. Aquesta producció emergeix d’un projecte de final de carrera i mostra amb agudesa i recursos austers com la Júlia s’enfronta al peatge de la independència per primera vegada.

La pel·lícula va ser seleccionada com a Millor Pel·lícula i Direccció ZonaZine al Festival de Malaga 2017

Sobre el cicle WOMEN ON FIRE

Un any més el REC presenta el seu focus especial al CaixaForum. En aquesta selecció, el Festival REC presenta quatre llargmetratges. Òperes primes. Realitzades amb intel·ligència i habilitat. I signades per fantàstiques directores, que resulta que són dones. Si visquéssim en un món equilibrat, aquesta darrera informació no seria rellevant perquè ningú no es plantejaria que el talent pogués tenir sexe i gènere.

Aquest món arribarà, un dia. Però per ara, menys del 20% de les pel·lícules estrenades a Europa els darrers 4 anys són dirigides per dones, segons un estudi recent de Les Arcs Film Festival. Per ara, les revistes cinematogràfiques de prestigi continuen publicant les llistes de ‘les millors pel·cules de tots els temps’ incloent entre 0 i 5 films dirigits per dones. Per ara, sembla que hauríem d’estar contentes que una o dues directores aconsegueixin arribar a la Competició Oficial de Cannes. Per ara, les produccions de les dones són descrites amb condescendència com a ‘boniques’ o ‘sensibles’, i els caràcters complexos que encarnen com a ‘histèrics’.

Ens podríem asseure i esperar el lent canvi natural, que arribarà. O treballar activament per restablir els equilibris, oferint les plataformes a l’abast a les directores que creiem que contribuiran a canviar el món del cinema. Des del REC, fa temps que les directores són una aposta ferma de la nostra programació, i ara fa cinc anys oferíem també un cicle especial titulat GIRLS ON FIRE. Un festival dedicat al talent emergent no pot permetre’s obviar els magnífics treballs de tantes dones al cinema. Ara, esperem haver estat capaces de madurar la proposta i, amb WOMEN ON FIRE, estar a l’alçada del que les directores ofereixen al panorama cinematogràfic.

Petició d’entrevistes i atenció als mitjans de comunicació

Els mitjans de comunicació que desitgeu concertar entrevistes amb la directora de ‘JULIA IST’, Elena Martín, tingueu en compte que la directora estarà disponible una hora abans, a partir de les 19 hores, per a concertar entrevistes.

Si desitgeu més informació sobre la pel·lícula o el festival podeu adreçar-vos a la persona encarregada de la gestió de premsa del Festival REC: Agnès Llorens, a través de l’adreça de correu rectarragona@gmail.com o del telèfon 653 407 019.

Properes projeccions del cicle WOMEN ON FIRE a l’auditori CaixaForum de Tarragona
Dimarts 14 de novembre: ‘RARA’
El film ens mostra la pressió que pateix una família feliç que no viu subjecta a la norma a través dels dies en què la Sara es fa gran i conscient de la intolerància del seu entorn

Dijous 23 de novembre: ‘CHAVELA’
La carismàtica figura de Chavela Vargas i les seves apassionades composicions són el centre d’aquest documental, imperdible per als amants de la cantant i de les bones històries.

Dijous 30 de novembre: ‘L’ESTIU DE LA SANGALIÉ’ 
La Sangailé viu fascinada per les avionetes d’acrobàcies i, malgrat tot, és incapaç d’enlairar-se. Les seves pors es guareixen quan coneix l’Austé, una hostessa de vol que no s’espanta per res.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.