L’Ajuntament contractarà 62 persones amb el programa Treball i Formació

L'Ajuntament contractarà 62 persones amb el programa Treball i Formació

L’Ajuntament de Reus contractarà 62 persones en el marc de Treball i Formació, el programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, destinat a la contractació de persones en situació d’atur. Aquests contractes se sumen als 11 anunciats recentment, i que permetrà la incorporació al mercat laboral de 10 persones joves d’entre 16 i 30 anys i d’un tècnic impulsor, a través del programa de Garantia Juvenil. En total, i gr&agra ve;cies a programes subvencionats pel SOC, l’Ajuntament contractarà 73 persones en els propers mesos.

Treball i Formació
Les persones contractades, totes a jornada completa, s’incorporaran com a molt tard a finals de gener de 2018, i desenvoluparan tasques en diversos departaments municipals: Benestar Social, Ensenyament, oficines d’atenció, Salut Pública, Medi Ambient, Participació, Brigades, Habitatge, Cultura i Recursos Humans.

El regidor de Recursos Humans, Daniel Rubio, ha explicat que «entre els objectius d’aquest programa hi ha facilitar la reincorporació al món laboral de les persones en situació d’atur, de manera que es retrobin amb noves oportunitats formatives i d’adaptació a les noves exigències de l’actual escenari laboral». En aquest sentit, Rubio apunta que «l’Ajuntament de Reus ha tingut en compte la màxima adequació dels diferents perfils dels aspirants a les tasques i activitats que han de cobrir, de manera que aquesta experiència pugui reportar-los un elevat benefici formatiu i laboral i els aporti noves eines per afavorir la seva reinserció laboral en el futur».

El SOC subvenciona els contractes de treball d’una durada de 6 o 12 mesos a jornada completa, així com les accions formatives a realitzar de forma obligatòria durant el contracte i dins de l’horari laboral. També subvencions, si escau, les accions de coordinació i suport tècnic d’una durada de 7 o 12 mesos a jornada completa.

Els contractes que formalitzarà l’Ajuntament són en les quatre línies que preveu la convocatòria d’enguany del programa:

  • Accions d’experiència laboral i accions de formació adreçades a persones en situació d’atur no perceptores de prestació i/o subsidi per desocupació, preferentment més grans de 45 anys. En aquesta línia s’han atorgat 30 contractes de 6 mesos i 12 contractes de 12 mesos.
  • Accions d’experiència laboral i accions de formació adreçades a persones en situació d’atur beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció. En aquesta línia s’han atorgat 8 contractes de 6 mesos i 2 contractes de 12 mesos.
  • Accions d’experiència laboral i accions de formació adreçades a dones en situació d’atur de molt llarga durada. En aquesta línia s’han atorgat 8 contractes de 12 mesos.
  • Accions de coordinació i suport tècnic. En aquesta línia s’han atorgat 2 contractes.

Els terminis d’execució del programa depenen de cada línia d’acció i han de finalitzar, segons els casos, entre el juliol de 2018 i el gener de 2019.

Garantia Juvenil
L’Ajuntament incorporarà pròximament 10 persones joves d’entre 16 i 30 anys que s’acullen al programa europeu de Garantia Juvenil, pensat per oferir oportunitats formatives i laborals a persones d’aquestes edats que no estudien ni treballen. El programa, subvencionat pel SOC i cofinançat pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, disposa d’una cartera de serveis que pretén donar resposta tant a joves amb estudis superiors com a joves que van abandonar de manera prematura el sistema educatiu.

Les 10 persones contractades es distribuiran entre els departaments de Benestar Social; Intervenció Municipal; Ensenyament i Política Lingüística; Participació, Ciutadania i Transparència; Salut Pública; Sistema de Tecnologies de i Informació; i Arquitectura i Urbanisme.

El SOC subvenciona els contractes de treball en pràctiques durant un període de 6 mesos a jornada completa. El número de contractes que pot sol·licitar cada ajuntament va en relació a l’índex d’atur que té el municipi.

A més, l’Ajuntament ha aconseguit una subvenció del SOC per prorrogar el contracte al tècnic impulsor del programa de Garantia Juvenil. Aquest tècnic facilita l’accés als i les joves de la ciutat al conjunt de les ofertes tant formatives com laborals (no només a les de l’Ajuntment de Reus). A més, també ofereix suport en la inscripció de nous joves al programa.

El SOC subvenciona el contracte de treball i les despeses indirectes o associades derivades de l’execució de les actuacions. Els contractes de treball del personal tècnic són a jornada completa i fins el 30 de juny de 2018.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.