CaixaForum Tarragona se suma al ‘Liceu a la fresca’ retransmetent l’òpera ‘Manon Lescaut’ en directe

Liceu a la Fresca en Arc de Triomf Barcelona

 

  • La 4a edició d’aquest projecte que compta la participació activa de l’Obra Social ”la Caixa” i Endesa,s’emmarca en les celebracions del 20è aniversari de la reobertura del Gran Teatre del Liceu
  • La nova producció de ‘Manon Lescaut’ de Puccini serà la protagonista de la nit, amb un repartiment encapçalat per Liudmila Monastyrska y Gregory Kunde sota la batuta d’Emmanuel Villaume
  • A més de a CaixaForum Tarragona, també s’habilitaran pantalles als centres CaixaForumMadrid, Saragossa, Sevilla i Palma.
  • El projecte ‘Liceu al Territori’ ha incrementat en un 32,8% el nombre de persones –un total de 4.150- que han assistit a una òpera al Liceu, moltes d’elles per primera vegada, a partir de les conferències gratuïtes a més de 150 poblacions

El proper 16 de juny a les 22h, CaixaForum Tarragona retransmetrà l’òpera Manon Lescaut de Puccini en directe, com a part del programa ‘Liceu a la fresca’, que té com a objectiu promoure i potenciar la cultura amb una clara vocació de difondre el gènere operístic i musical a nivell internacional.

En la seva 4a edició, el projecte Liceu a la Fresca, que forma part de Liceu al Territori, obté un creixement del 81% respecte el 2017 i s’expandeix arribant a nous emplaçaments que avalen el projecte com a model d’èxit.

El projecte compta amb la participació activa de l’Obra Social ”la Caixa”, que ha estat l’encarregada de l’extensió per diverses ciutats del territori espanyol a través de les pantalles dels principals centres CaixaForum. A més de a CaixaForum Tarragona, també s’habilitaran pantalles a Madrid, Saragossa, Sevilla i Palma.

En total, 300 municipis d’Espanya (290), França (6), Portugal (2),Itàlia (1)i Andorra (1), retransmetran en directe la nova producció de Manon Lescaut de Puccini a espais públics i a la fresca gràcies a la participació activa de l’Obra Social ”la Caixa” i Endesa.

Enguany, la Rádio e Televisão de Portugal entra en la retransmissió de Liceu a la Fresca, conjuntament amb Televisió de Catalunya i RTVE, que donarà senyal a dos emplaçaments: Lisboa (Fundació Gulbenkian) i Porto (Largo Amor de Perdiçao) amb els subtítols en portuguès. Televisió de Catalunya retransmetrà a les 270 pantalles de Catalunya, França (Arles, Cotlliure, Morellàs, Perpinyà, Pesillà de la Ribera i Prats de Molló) i Itàlia (Alguer) amb subtítols en català i francès. I per acabar, RTVE proporcionarà la senyal a les 25 pantalles de la resta d’Espanya amb els subtítols en castellà. Una audiència que es veurà multiplicada pels espectadors que veuran l’òpera des de casa a través de qualsevol de les tres cadenes de televisió. El creixement de Liceu a la Fresca aquest 2018 ha estat exponencial, no només millorant els seus resultats en tots els territoris, sinó que en el cas de Barcelona (5 emplaçaments) i Madrid (2 emplaçaments) ha sumat una nova pantalla en ambdues ciutats, després de l’èxit de l’última edició.

Es tracta de la primera vegada que Liceu a la Fresca traspassa fronteres, més enllà d’Espanya i Andorra que són els territoris on es va projectar Il trovatore el 2017, incrementant el creixement un 45% a Catalunya i un 38% a la resta de l’Estat. La major concentració de pantalles es localitza a Catalunya on el projecte ja arriba a 266 municipis (equivalent a gairebéa 1 de cada 3 municipis)incloses, per primera vegada, les 4 capitals de província: Barcelona (5 pantalles), Girona, Lleida i Tarragona. A nivell de comarques, Liceu a la Fresca també se supera assolint un total de 41 comarques, respecte les 38 del 2017. A la resta de l’Estat també hi ha un increment en presència de pantalles passant de 16 a 24.

Hores d’ara, s’estima que més de 100.000 persones (equivalent a 305 pantalles) gaudiran el proper dissabte 16 de juny a l’aire lliure i en directe de la producció Manon Lescaut dirigida escènicament per Davide Livermore. De la totalitat de municipis, 167 seran els que es sumen per primera vegada a aquesta iniciativa, on destaquen llocs tan emblemàtics com l’Arc de Triomf de Barcelona, la Plaza Mayor de Madrid, l’amfiteatre de la Fundació Gulbenkian de Lisboa, Escaldes-Engordany d’Andorra, la Plaça de la Gambeta de Perpinyà o Lo Quarter de L’Alguer, entre molts d’altres, seran l’escenari per a apropar l’òpera a la ciutadania.

Liceu a la Fresca compta també amb el suport i la participació d’Endesa, companyia que ha cregut en el projecte des dels seus inicis i que ha ajudat a potenciar la difusió i comunicació del projecte per tot Catalunya.

Liceu a la Fresca és un projecte que s’emmarca dins de Liceu al Territori, iniciat el 2015, amb la finalitat d’apropar el gènere operístic a la societat mitjançant xerrades amenes i accessibles que es desenvolupen de forma gratuïta pels municipis de Catalunya. Aquesta temporada, més de 4.150 persones de fora de Barcelona han vingut al Teatre per gaudir d’una experiència total com és l’òpera (un 32,8% més que la temporada passada) gràcies a aquestes conferències que s’han impartit a més de 100 poblacions. Liceu al Territori treballa pertrencar barreres mentals i desprendre el públic d’idees preconcebudes sobre el gènere operístic.

Liceu a la Fresca acto Presentación con Elisa Durán. OS la Caixa

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.