Cal Massó acollirà la Marató de Sang els dies 27 i 28 d’octubre

L’espai del Centre d’Art Cal Massó (Prósper de Bofarull, 7) es convertirà els pròxims dies 27 i 28 d’octubre en el centre neuràlgic dels donants de sang per tal de dur a terme la Marató de Sang 2021, coordinada pel Banc de Sang i Teixits, amb la col·laboració de la regidoria de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus.

La Marató de Sang de Reus compta amb la col·laboració de l’Associació de donants de sang del Baix Camp i, en aquesta ocasió, també de la regidoria de Cultura i Política Lingüística, gestora de Cal Massó i que, a més, hi aporta l’activitat del Big Draw, com a activitat paral·lela a la donació de sang.

Aquesta serà la segona vegada que es farà durant dues jornades consecutives, de 9:00 h a 21:00h, per tal d’acollir de forma esglaonada els donants i garantir totes les mesures de seguretat. Per participar a la Marató de Sang és necessari fer reserva prèvia al següent enllaç Donarsang.gencat.cat/msangreus

L’objectiu de la campanya és incrementar les reserves de sang, atès que s’espera una alta activitat transfusional amb la represa dels tractaments i intervencions ajornats durant la pandèmia.

La sang és un producte biològic que caduca i, per tant, no ens serveix de res acumular-la. El procés ideal per garantir sang per a tots els malalts que ho necessiten és el degoteig constant de donacions. Cada dia a Catalunya es necessiten 1000 unitats de sang i hem d’estar preparats per a aquestes necessitats previstes, però també, per poder fer front a qualsevol emergència imprevista.

Big Draw
L’activitat del Big Draw preparada amb motiu de la Marató és un taller conceptual sobre la generositat del donant de sang i totes les persones que hi participin rebran un petit obsequi per part de la Marató de Sang. 

El taller és de participació individual i a partir d’una imatge i les seves emocions, els participants faran la seva creació sobre un paper vegetal. Aquesta activitat és idea de l’artista Agustina Sobrino en complicitat amb “Dibuix i Educació & Arquitectura” i Cal Massó. 

Les imatges han estat elaborades per les joves artistes Jana Recasens, Julia Martori, Itziar Vázquez, Elia Torres, Montsant Joanpere i Pau Alsina de l’Illa del Safrà.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.