Cambrils busca la pubilla, l’hereu i les damisel·les que representaran el municipi a les festes populars

El Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils ha obert la convocatòria per l’elecció del Pubillatge de Cambrils 2022, que representarà el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals. Les persones interessades en convertir-se en Pubilla, Hereu o Damisel·les s’hi poden presentar a títol personal o en representació d’una entitat.   

L’Ajuntament ha fet una crida a les associacions de Cambrils perquè presentin candidats i candidates en representació de l’entitat, i d’aquesta manera apropar les tradicions de Cambrils a les noves generacions. La convocatòria també està oberta a infants i joves de Cambrils que s’hi vulguin presentar directament, sempre que compleixin amb els requisits que es preveuen en les bases.  

Les bases completes es poden consultar en aquest enllaç:  

https://www.cambrils.cat/festes/pubilles-i-hereus/pubilla-i-hereu-de-cambrils

Requisits 

La Pubilla, l’Hereu i les Damisel·les grans han de tenir  entre 16 i 22 anys fets, han de dominar la llengua catalana parlada i escrita, han d’estar empadronats a Cambrils i han de tenir disponibilitat per participar en els diferents actes que s’especifiquen a les bases, en el cas de sortir escollits. 

En el cas dels infantils, han d’haver nascuts entre l’any 2013 i el 2016,  disposar del vestit tradicional català i estar empadronats a Cambrils. 

Les inscripcions es poden fer fins el divendres 29 d’abril presencialment al Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils o enviant el full d’inscripció a festes@cambrils.org.  

Elecció  

La novetat d’enguany és que l’elecció es desvincula de l’acte del Pregó de la Fira, i es farà una celebració específica pel Pubillatge el diumenge 22 de maig al Parc del Pescador.  

Tant l’elecció de la Pubilla, Hereu i Damisel·les grans com dels petits serà mitjançant sorteig. Per una banda, la Pubilla gran, igual que l’Hereu, serà l’últim nom que surti del sorteig. Per l’altra, el nen i la nena que surtin escollits seran nomenats Pubilla infantil i Hereu infantil, respectivament. Tota la resta de nens i nenes que s’hagin presentat seran nomenats Fadrins i Damisel·les infantils. Els escollits hauran d’assistir als actes detallats a les bases.  

Vestits tradicionals 

El Departament de Festes es fa càrrec de les despeses de confecció del vestit de la Pubilla gran, l’Hereu i les Damisel·les, i del lloguer del vestit tradicional català pel dia del Pregó per a tots els candidats i candidates que no en tinguin.  

Obsequis 

La Pubilla, l’Hereu i les Damisel·les grans escollits seran obsequiats amb un passi anual del Port Aventura. A més, rebran vals descompte dels establiments associats a la Unió de Botiguers. El regal per la Pubilla i Hereu Infantils serà una entrada al Port Aventura. A més rebran altres obsequis, igual que totes les nenes i nens aspirants.  

Per publicitar la convocatòria s’han editat uns fulletons informatius on hi ha publicades les bases, que es repartiran per les escoles de Cambrils, a diferents cursos segons les edats a qui va destinada la informació, i a les entitats de Cambrils. També es podran trobar als comerços i als equipaments municipals com el Centre Cultural, la Biblioteca, l’Ateneu Juvenil, l’Ajuntament i als Centres Cívics. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.