Cambrils celebra el Dia Internacional de la Dansa amb una coreografia enregistrada al Parc del Pinaret

Cambrils celebra el dia Internacional de la Dansa amb una coreografia enregistrada al Parc del Pinaret pel Centre de Dansa Cambrils, l’Estudi Giselle, l’Escola Crea’t i l’Associació Vital Esport que es podrà veure a partir de demà a les xarxes socials de l’Ajuntament i de les diferents escoles participants.

El vídeo ha estat coordinat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, que ja fa anys que organitza aquest esdeveniment, coincidint amb el dia de naixement del ballarí francès Jean-Georges Noverre (1717-1810), considerat el creador del ballet modern.

Cadascuna de les escoles ha creat coreografies per separat amb el seu alumnat i les ha enregistrat a l’aire lliure amb totes les mesures de seguretat, distància, mascareta i gel. La música escollida pels mateixos centres és la coneguda cançó «The bright side» de Stay Homas, amb la col·laboració de Josep Montero d’Oques Grasses, plena de vitalitat, alegria i esperança.

Un any més, el Dia internacional de la Dansa a Cambrils ha comptat amb la col·laboració de l’artista David Callau, que ha cedit gratuïtament el que ja és el logo d’aquesta celebració, tan per l’objecte que es regala a totes les persones participants com per a la difusió de l’esdeveniment.

La regidora de Cultura, Cinta Ballesté, ha explicat que l’any passat el Dia de la Dansa es va haver de celebrar confinat des de casa però que aquest any, tot i no haver recuperat plenament la normalitat, s’ha volgut recuperar la sensació i l’alegria de ballar junts amb totes les mesures de prevenció. «Ha estat un moment divertit i distès que tots els participants han agraït molt, ja que els ha permès carregar piles i expressar-se amb aquest llenguatge universal que és la dansa, un idioma que s’entén a tot el món», ha afirmat la regidora.

El Dia Internacional de la Dansa

El dia 29 d’abril, ara fa 401 anys, que es commemora el Dia Internacional de Dansa a tot el món. L’any 1982 el Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO, de l’Institut Internacional del Teatre (ITI/UNESCO), va declarar el dia 29 d’abril com el Dia Internacional de la Dansa.

La data escollida, el 29 d’abril, commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), considerat el creador del ballet modern. Cada any l’ITI encarrega a una personalitat coneguda del món de la dansa la redacció d’un missatge que és llegit en tot el món.

El missatge del Dia Internacional de la Dansa 2021 ha estat encarregat al ballarí alemany Friedmann Vogel i diu:

«Tot comença amb moviment, un instint que tots tenim amb el que busquem comunicar-nos. Així com una tècnica perfecta és fonamental i impressionant, en última instància el que el ballarí expressa amb el moviment és l’essència.

Com a ballarins, estem en constant moviment aspirant a crear inoblidables moments. Així que quan de sobte no se’ns permet ballar, amb teatres tancats i amb festivals cancel·lats, el nostre món arriba a aturar-se. Sense contacte físic. Sense actuació. Sense espectadors. Mai en la història recent la comunitat de dansa s’havia vist desafiada de tal manera per romandre motivada i trobar la seva raó de ser.

És precisament quan una cosa preciosa se’ns ha pres quan veritablement apreciem fins a quin punt és vital el que fem i quant significa la dansa per a la societat en el seu conjunt.

Els ballarins són reconeguts contínuament per les seves proeses físiques, quan en realitat ens sostenim més per la nostra força mental. Crec que és justament aquesta combinació única d’agilitat del físic i el psicològic el que ens ajudarà a sobreposar-nos, a reinventar-nos per seguir ballant i seguir inspirant”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.