Cambrils engega la campanya ‘Platges vives’

El Departament de Platges de l’Ajuntament de Cambrils està portant a terme una campanya de sensibilització anomenada “Platges vives” per protegir l’ecosistema marí. Avui mateix s’ha realitzat a la platja del Cavet una de les activitats que forma part d’aquesta campanya: el taller “La vida sota l’aigua” sobre la preservació de les praderies de posidònia i els nius de tortuga careta, que ha comptat amb la col·laboració del Cambrils Club Natació.  

La sessió s’ha portat a terme en el marc del programa d’activitats “La mar de salades” que s’ofereixen durant els mesos de juliol i agost a les platges de Cambrils. Aquests tallers es dirigeixen als banyistes, són gratuïtes i estan oberts a tothom, amb l’objectiu de difondre coneixements sobre temes de seguretat, medi ambient i conducta.  

A més, el consistori ha editat un tríptic informatiu en paper que s’està distribuint a través del servei de socorrisme, Ingesol, els edificis municipals i el Patronat de Turisme. Els fulletons contenen una infografia amb informació sobre la zona de protecció de la posidònia del Cavet i de les tortugues careta, així com la normativa de la pesca amb canya i la platja de gossos.  

L’alcaldessa en funcions i regidora de Turisme i Platges, Camí Mendoza, ha visitat avui la platja del Cavet i ha destacat la importància de preservar la praderia de posidònia del Cavet per evitar la regressió i erosió de les platges, i al mateix temps proporcionar un espai de reproducció de les espècies marines.  

La regidora també ha insistit en la necessitat de protegir la tortuga careta i detectar i custodiar els seus nius. En aquest sentit, ha demanat que si una persona detecta rastres o veu tortugues marines, truqui al 112 o activi l’alerta a través de l’App Careta a la vista!“. Finalment, Camí Mendoza ha posat de relleu que l’objectiu de totes les accions és aconseguir platges vives on convisquin la fauna, la flora i els humans.   

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.