Curs dedicat al benestar físic i emocional de la gent gran

DS Formació, la branca formativa de l’organització reusenca DomSpain, obrirà el pròxim curs un programa especialitzat en el desenvolupament personal i el benestar emocional dedicat exclusivament a la tercera edat. El curs es durà a terme en el nou Espai Boule, que serà presentat oficialment durant el mes de setembre.

Es tracta d’un programa psicoeducatiu per a la gent gran amb l’objectiu de mantenir la ment desperta i el cos actiu, promoure el benestar físic, mental i social. Aquestes són les motivacions que han portat a l’equip de DSFormacio a desenvolupar aquesta iniciativa. El curs també ofereix les eines necessàries per poder combatre els riscos d’exclusió i la deterioració cognitiva de les persones d’edat avançada.

El programa consistirà en una sèrie de tallers pràctics focalitzats en tres àrees principals: dimensió fisiològica, dimensió psicològica i dimensió social. Cadascun dels tallers serà impartit de manera que els participants realitzaran de forma activa cada activitat, guiats per un equip especialitzat.

En la dimensió fisiològica es treballaran, a través de promoure l’exercici físic, aspectes relacionats amb els canvis en l’aparença física i en els sistemes cardiovascular, respiratori i gastrointestinal. En l’apartat psicològic es faran activitats destinades a potenciar els processos sensorials i de percepció, així com millorar les capacitats cognitives com l’atenció i la memòria. També es tractaran els aspectes psicològics que predisposen a la malaltia com les actituds, les creences i valors, l’autoestima o l’autoconcepte. Tots aquests aspectes seran posats en comú en la dimensió social, on, a més, els participants interactuaran entre si, amb l’objectiu d’establir noves amistats que reforcin el cercle social. Per a facilitar aquest procés, es duran a terme dinàmiques grupals basades a reforçar les relacions interpersonals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.