Cambrils, Salou i Vila-seca s’uneixen per a reclamar l’eliminació de la restricció horària al sector comercial

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, Oliver Klein; el regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou, Hèctor Maiquez, i la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Vila-seca, Manuela Moya, s’han reunit avui amb la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, per tal de reiterar-li la petició que s’elimini al més aviat possible l’obligació de tancar els comerços turístics a les 10 de la nit, imposada per la Generalitat de Catalunya i el Procicat.  

La petició conjunta a la delegada ha tingut com a objectiu sol·licitar, amb urgència i abans de la propera actualització de les mesures prevista per al proper 19 d’agost, traslladar oficialment al govern de la Generalitat l’eliminació de la restricció horària, una demanda que s’ha produït des dels diversos municipis reiteradament en cadascuna de les reunions mantingudes amb el Procicat. La delegada, conscient de la problemàtica, ha recollit aquesta petició per a sol·licitar al Govern que cadascun dels municipis tingui l’opció de pactar amb el seu sector comercial que l’horari de tancament dels comerços pugui ser fins a les 12 de la nit.  

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, Oliver Klein, ha assegurat que la mesura provoca un gran perjudici a un sector comercial específic molt orientat al turisme i ha reclamat a la Generalitat que respecti les particularitats dels municipis amb excepcionalitat turística com Cambrils, que té aquesta qualificació des del 1994. “Tal com ja vam fer quan es va restringir l’obertura els caps de setmana, des de l’Ajuntament de Cambrils exigim al Govern de la Generalitat que corregeixi aquest greuge i aixequi la prohibició de manera immediata, ja que és ara a l’agost quan té més impacte sobre l’economia”, ha afirmat el regidor, qui ha recordat que la setmana passada l’Ajuntament de Cambrils ja va aprovar un acord de govern municipal en aquest sentit. 

El regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou, Hèctor Maiquez, ha assenyalat que “des de Salou, valorem, molt positivament, aquesta reunió, ja que va en la línia que, des del primer dia, mantenim de suport al comerç i de reivindicació conjunta, davant d’aquest fet”. 

Per la seva banda, la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Vila-seca, Manuela Moya, ha destacat que “la correcció d’aquestes mesures és molt urgent, ja que cada dia que passa és un prejudici pels comerços, que estan patint molt amb aquesta situació injusta. Sabem, a més, que es tracta d’una mesura que no comportaria cap increment del risc i, per això, es fa encara més necessària la seva correcció”.  

Cal recordar que, actualment, les mesures dictades per la Generalitat i el Procicat imposen el tancament dels comerços a les 10 de la nit, el qual els comporta un greu impacte en la seva activitat comercial i el balanç de la temporada.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.