Cambrils se suma un any més al Dia Internacional dels Museus

El Museu d’Història de Cambrils participarà una edició més a la celebració mundial del Dia Internacional dels Museus de 2021 (DIM21), enguany marcat per la represa de la presencialitat i pel tema “El futur dels museus: recuperar i reimaginar“. La programació a Cambrils és de caràcter gratuït i consistirà en una conferència-taller sobre balcons verds, tres caps de setmana de portes obertes a diferents espais i  una campanya a xarxes socials.  

La conferència-taller “Balcons verds: la biodiversitat a casa teva” es realitzarà el proper dissabte 15 de maig a les 11 hores al Molí de les Tres Eres i anirà a càrrec d’Antonio de la Torre, tècnic en Medi Ambient de la URV. Aquesta activitat a l’exterior, es troba inclosa dins dels actes del Campus Extens de la URV a Cambrils i les inscripcions es poden fer al correu electrònic museu@cambrils.cat o al telèfon 977794528.  

També dins del Dia Internacional dels Museus, aquest cap de setmana s’iniciaran unes jornades de portes obertes al propi Molí de les Tres Eres, a la Torre del Port i a la Vil·la Romana de La Llosa, que s’estendran a tots els caps de setmana d’aquest mes de maig amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils. 

Tot i que la proposta sorgeix de l’ICOM-UNESCO, el programa conjunt d’aquest Dia Internacional, celebrat cada any al voltant del 18 de maig, es coordina al nostre país des de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. Es tria una imatge comuna i s’organitzen activitats conjuntes per tots els museus catalans que s’hi vulguin sumar, amb la col·laboració d’ICOM i de totes les administracions amb responsabilitats patrimonials del país.  

El programa també es compta amb les xarxes de museus temàtiques i les territorials, que enguany han creat materials audiovisuals conjunts que s’estrenaran a les xarxes socials els propers dies. Per poder-ho difondre aquests materials als propis canals de difusió en línia, el Museu d’Història de Cambrils també ha col·laborat de manera activa amb les xarxes museístiques on pertany: xarxa temàtica de Museus i Monuments d’Història de Catalunya, i xarxa territorial de museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El vídeo d’aquesta última xarxa ha estat elaborat per la productora cambrilenca Sinestèsic.  

La regidora de Cultura, Cinta Ballesté, ha afirmat que aquesta suma d’esforços pot contribuir a donar més visibilitat als museus i a tota la feina que es porta a terme amb el patrimoni cultural, també en situacions complicades com les que hem viscut el darrer any. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.