El Camí d’Avellanes, per Ester Borràs Giol

Aquest cop anirem al sector del Caro (lo Port) per fer un itinerari circular. Des de la pista del Mascar, començarem enfilant-nos entre la pineda cap al coll de Pallers, anomenat així per la semblança dels dos rocs enormes que el flanquegen amb un parell de pallers gegantins.

En aquesta primera cruïlla, ens dirigirem cap a la dreta, seguint, com fins ara, les marques vermelles i blanques del GR 7. Contornejarem les crestes de Marturi per la seva base, seguint l’anomenat camí d’Avellanes, un sender que va vorejant les capçaleres de diversos barrancs, el més espectacular dels quals és el barranc d’Orió. El sender no és planer, però entretinguts amb les vistes es va fent la mar de bé.

Arribarem a la Cova del Vidre, una gran obertura en el pany de paret de la nostra dreta. Podem dir sense equivocar-nos que aquesta balma ha estat habitada des de temps immemorials, encara que sigui esporàdicament. És un lloc on s’han trobat restes prehistòriques i actualment és habitual que alguns excursionistes hi facin bivac. Després de caminar per un tros de pista, a l’alçada de la font de la Llagosta, abandonarem les marques de GR que ens havien acompanyat fins ara, per endinsar-nos pel bosc tot seguint un sender que ens portarà fins al coll que separa Serrassoles i la Mola del Boix.

Des d’aquí es pot baixar cap a la Cova Avellanes directament passant pel pas de l’Embarronat i els bassis de Marturi. Però també es pot allargar anant a pujar a la Mola del Boix (1.343 m), caminant per damunt del lapiaz.

Si no volem recular, des de la Mola del Boix es pot baixar pel grauet de Caguitos, una desgrimpada que demana certa agilitat, i després anar a trobar un sender que també porta als bassis de Marturi.

Des dels bassis ja és tot baixada, per un sender marcat, fins a la Cova Avellanes. Entre el punt de sortida i el d’arribada ja només ens queden un parell de quilòmetres de pista.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.