Campanya d’Estiu de Reus Promoció

L’Agència Reus Promoció ha començat aquesta setmana la Campanya d’Estiu 2024, una campanya que segueix les línies estratègiques marcades al pla de màrqueting i que pretén millorar el servei al visitants així com oferir experiències de visita innovadores, inclusives i de valor afegit i que s’allargarà fins al 30 de setembre.

Des de la Regidoria de Projecció de Ciutat s’ha treballat en tres línies d’acció:

1.- La millora de serveis i de l’acollida al visitant amb l’ampliació dels horaris d’obertura de les oficines de turisme i dels espais visitables. Des de l’1 de juny i fins el 30 de setembre l’ampliació dels horaris és la següent:

  • Gaudí Centre – De dilluns a dissabtes de 10:00 h a 20:00 h, i diumenges i festius de 10:00 h a 14:00 h
  • Pavelló 6è de l’institut Pere Mata – De dilluns a dissabtes de 11:00 h a 14:00 h i  de 16:30 h a 18:30 h. Diumenges i festius d’11:00 h a 14:00 h
  • Campanar – De dilluns a dissabte d’11:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 19:00 h. Diumenges i festius de 10:00 h a 14:00 h
  • Església Prioral Sant Pere – De dilluns a dissabte, de 10:30 h a 13:30 h i de 16:30 h a 19:45 h
  • Estació Enològica – Divendres d’11:00 h a 14:00 h, dissabtes de 10h a 14h i de 17:00 h a 19:00 h. Diumenges i festius d’10:00 h a 14:00 h

2.- Les visites i rutes. A través de la pàgina ticket.reusturisme.cat, el visitant pot adquirir els tiquets per les diferents visites i rutes que s’ofereixen. Per aquesta temporada d’estiu s’amplia el servei de rutes al modernisme que també s’oferirà en castellà i es reforcen les activitats de tallers per famílies.

Així mateix, cal recordar que una de les millors maneres de conèixer el patrimoni de  la ciutat és comprant la polsera Visit Reus!, una oportunitat única per descobrir, explorar i conèixer de primera mà una part fonamental del patrimoni de la ciutat. La polsera, pensada per a totes les edats i per un preu únic, permet accedir lliurement  a cinc dels espais més importants i simbòlics de Reus: L’Institut Pere Mata, el Gaudí Centre Reus, La Prioral i el Campanar de Sant Pere, el museu de la ciutat i un tast de vermut a l’Estació Enològica,  de la forma més fàcil i còmoda.

Destacar, també, l’eina digital que permet descobrir Reus de manera amena i interactiva mitjançant un joc de descoberta de la ciutat. Aquest, está especialment pensat per les famílies i es pot fer amb quatre idiomes (català, castellà, anglès i francés).

3.- Campanya de comunicació i promoció turística i accions de comercialització. Per tal d’arribar més efectivament als turistes que estiuegen a la costa i al públic de proximitat especialment de Barcelona i demarcació, Lleida, terres de l’Ebre i província de Castelló,  s’ha apostat per una estratègia de continguts, basada en la segmentació per geolocalització i edat a través de les xarxes socials.

Esperant així captar més visitants i turistes a la destinació i la fidelitzar els actuals.

Les publicacions de captació tindran un caràcter més experiencial i suggeridor, de descoberta de la destinació, mentre que les publicacions de fidelització aportaran nou valor afegit mitjançant la història de la ciutat, les curiositats, les propostes de visita o d’activitat i l’agenda.

Per reforçar aquesta comunicació durant la campanya d’estiu, també s’han contractat diversos espais d’anuncis i reportatges a mitjans catalans i estatals.

Durant tot l’any, l’estratègia comunicativa de Reus Promoció ha anat encaminada amb aquests mateixos objectius, exemple d’això és que l’Agència de Promoció de Ciutat és un dels organismes adherits al conveni córner de comunicació que proposa el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. S’ha participat a l’acció publicitària multi-canal dirigida al mercat català i estatal. Es considera que aquests són un dels instruments més eficaços per donar a conèixer els atractius turístics del nostre territori en els mercats emissors més importants. Les sinèrgies generades amb aquesta participació conjunta es tradueixen en una eficàcia de les accions més elevada, una més gran notorietat i una millor gestió dels recursos i del temps.

Es presenta Reus com a destinació lligada a Antoni Gaudí, perquè sabem que és el principal valor que tenim i determina, en gran mesura, l’elecció del destí. Ser una ciutat modernista i genial, és un valor diferencial de Reus. D’aquesta manera relacionem Reus amb una ciutat viva i dinàmica, per gaudir-la a través dels orígens de Gaudí, el patrimoni modernista, l’oferta experiencial (propostes turístiques, culturals i festives), el comerç,  la gastronomia i el vermut de Reus.

Paral·lelament, els mesos de març a maig han estat els que han concentrar la major part de visites de familiarització que s’han fet a Reus. Aquestes visites tenen l’objectiu de donar a conèixer la destinació als agents de viatge, touroperadors, creadors de contingut, bloggers i periodistes especialitzats en el món dels viatges. En total, hem rebut a Reus aproximadament un centenar de persones. Un 70% d’aquestes visites han estat organitzades a través de l’Agència Catalana de turisme i el Patronat de turisme de la Diputació de Tarragona i la resta d’organització pròpia de Reus Promoció. Un 30% procedents dels països nòrdics, 20% francesos, 40% Blegues i la resta Catalans.

En referència a les accions promocionals, destaquem, per la seva importància, la participació de Reus Promoció a diferents fires turístiques i especialitzades, i promocions a diferents ciutats espanyoles i catalanes com pot ser Fitur a Madrid, i la  Fira B travel de Barcelona, les Fires Modernistes de Terrassa i Canet, les Fires especialitzades en producte gastronòmic com Madrid Fusión,  o l’esdeveniment celebrat a l’hotel Emperador de Madrid que va comptar amb gran quantitat d’influencers i mitjans de comunicació.

Les accions de comercialització han acostat el producte turístic de Reus al sector d’allotjament de la Costa Daurada tant d’interior com de municipis costaners englobant tots els tipus d’allotjament i oficines de turisme. També s’han mantingut reunions amb les principals agències receptives situades al nostre territori.

L’objectiu d’aquesta campanya d’estiu és allargar l’estada del visitant a la ciutat, fomentar la repetició de visita de dia i seguir potenciant l’arribada de visitants amb estades de cap de setmana, aconseguint, així, una major quantitat de visites i de despesa comercial i de restauració a la ciutat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.