Campanya ‘Let’s Clean Up Europe’

La Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, en col·laboració amb disset centres educatius de la ciutat, impulsa a Reus l’acció a nivell europeu “Let’s Clean Up Europe”, promoguda per l’Agència de Residus de Catalunya i que enguany es porta a terme entre el 5 i el 7 de maig.

Durant aquesta setmana, la majoria de centres el divendres 5 de maig al matí, els alumnes d’instituts i escoles de Reus realitzen una recollida de residus en un espai proper al seus centres que no estiguin urbanitzats, és a dir, en camins, barrancs, rieres i també alguns solars sense urbanitzar però amb accés públic. Un cop feta la recollida, els alumnes, amb cartells i pancartes elaborades prèviament, es dirigiran el 5 de maig al matí a la plaça de la Llibertat on es farà recompte dels residus acumulats, per conscienciar de la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura. També s’exposaran fotografies de les recollides i pancartes i murals elaborats pels alumnes amb missatges sobre la conscienciació de no abocar residus al medi natural.

Els centres participants són l’Escola Joan Rebull; l’Escola Prat de la Riba; l’Escola Montsant; l’Escola Isabel Besora; l’Escola Puigcerver; l’Escola Misericòrdia; l’IES Baix Camp; l’IES Gaudí; l’IES Roseta Mauri; l’IES Domènech i Montaner; CEE Font del Lleó; l’Escola Pare Manyanet; el Col·legi La Presentació; CEE Alba de Reus; l’Escola Eduard Toda; l’Escola Doctor Alberich i Casas i l’Escola Rubió i Ors.

Els quatre objectius que persegueix l’acció són:

  • Promoure la cura i respecte cap l’entorn natural.
  • Promoure la reducció i prevenció de residus.
  • Visibilitzar i conscienciar la ciutadania del problema dels envasos i de l’abús dels plàstics.
  • Sensibilitzar i motivar la ciutadania per millorar la qualitat de la recollida selectiva de Reus.

Aquesta és una de les tres jornades ambientals que s’han organitzat aquest curs en el marc del programa d’educació ambiental “Reus Escoles 2030”que promou la Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient. Els centres educatius treballen en els dies previs a l’acció en la importància de la reducció de residus i de no abocar-los al medi natural.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.