Campus d’estiu per Ester Borràs Giol

Campus d’estiu 2017

La canalla ja està de vacances i cal plantejar-se com ocupar-los part del temps. Ens agradaria que l’aprofitessin per fer nous coneixements, però tampoc és qüestió d’atabalar-los i que l’estiu acabi sent la continuïtat del curs escolar. Una bona opció, sobretot si aquesta canalla és de la que s’ho passa bé a la natura, és el Campus d’Estiu de l’Escola de Naturalistes del GEPEC.

Se’n fan a Cambrils, Altafulla i Roquetes, des que finalitza l’escola i durant tot el mes de juliol. L’horari és de matí, de 9:00 a 13:00, de dilluns a divendres, tot i que cada escola adapta els horaris d’acollida a la seva situació.

El campus de Cambrils es realitza a l’escola de naturalistes El Gaig Blau, situada a l’aula verda del parc del Pinaret, cedida per l’Ajuntament. Sense sortir del parc, ja es poden conèixer els petits ecosistemes mediterranis, ja que la vegetació que hi trobem és autòctona. Tot i això també es fan sortides al barranc de la Mare de Déu del Camí, a la riera de Maspujols i, és clar, a la platja, concretament a la del Regueral.

El campus d’Altafulla es du a terme a l’escola de naturalistes Corriol, ubicada a la finca del Canyadell, antic terreny de càmping de propietat municipal i sobre el qual el GEPEC té un acord de custòdia. Es tracta d’un espai boscós amb diversos espais de joc, amb un viver de planta autòctona i amb accés directe a la cala del Canyadell, on la canalla es pot banyar i també veure el roquer i la seva fauna i flora associades. També es fan sortides als Muntanyans i espais propers.

El campus de Roquetes té la seu a l’escola de naturalistes Lo Caro. A banda de l’aula, disposa d’un espai amb hort ecològic, arbres fruiters, bassa d’amfibis i hotel d’insectes. També es realitzen sortides a espais propers, entre les quals no pot faltar alguna visita a l’entorn del Parc Natural dels Ports.

I és que de vegades no cal allunyar-se gaire del nostre entorn més urbà per descobrir, observar i gaudir de la natura.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.