Cançons tradicionals catalanes el proper divendres a l’Auditori de Vila-seca

Concert

El proper divendres 14 de febrer a les 21.00 h, l’Auditori Josep Carreras acollirà el concert “La Veu de Catalunya” amb The Canigó Early Music Ensemble, una agrupació formada per la soprano Marta Garcia; la viola da gamba Sara Guri; el llaüt i la tiorba de Satoshi Tsukada i William Waters, qui farà sonar el llaüt, la lyra viol, la viola de gamba i la guitarra barroca.

La formació de música antiga Canigó Ensemble treballa en un projecte de recuperació musical centrat en l’àmbit de la música tradicional i popular catalana a partir d’una iniciativa de William Waters, amb transposicions per a veu i instrumentari antic. Amb la compilació d’aquest repertori, s’intenta recrear l’estètica de l’època en què fou concebuda aquesta música, però atenent l’estil característic de cada instrument.

En aquest aplec musical hi trobem obres de caire medieval, renaixentista, barroc i romàntic. Presentades d’aquesta manera, les obres recobren vida i moltes deixen de ser curiositats amagades dins de les històriques recopilacions recollides per Joan Amades i Aureli Capmany a començament del segle XX, per convertir-se en petites “scintilantes”, joies que vibren amb la intensitat emocional pròpia de la música popular.

Darrere d’aquesta proposta musical que es difondrà a través de la publicació, hi ha un indissimulable sentit de difusió internacional del corpus musical popular català i, amb aquest, la voluntat de donar a conèixer la realitat històrica i actual del país.

Cal recordar que per aquest concert l’entrada és lliure amb aforament limitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.