“Cap nen sense saber nedar”

Un total de 31 centres educatius de Reus, 3 dels quals d’educació especial, inicien durant aquesta setmana el programa de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus “Cap nen sense saber nedar”. Una quanitat de 1.259 alumnes gaudiran durant 20 setmanes del desenvolupament d’aquest projecte que té com a principal objectiu la familiarització dels alumnes amb el medi aquàtic i l’aprenentatge de la natació i les tècniques bàsiques per assolir un acceptable grau d’autonomia en aquest mitjà.

L’activitat totalment gratuïta pels participants i finançada per l’Ajuntament de Reus inclou el desplaçament, l’assegurança i el desenvolupament de l’activitat a les piscines cobertes del Reus Deportiu i del Club Natació Reus Ploms. Un altre dels factors que singularitzen aquesta iniciativa és l’atenció especialitzada als alumnes amb necessitats educatives especials i l’atenció a través de monitors especialitzats i dedicats de manera individualitzada tant als alumnes integrats en centres educatius com als alumnes de les escoles d’educació especial de la ciutat.

Aquest dilluns, coincidint amb el primer dia de l’activitat, el Regidor d’Esports Jordi Cervera ha visitat les piscines on es desenvolupa l’activitat i ha volgut destacar el programa pels seus valors, per la funció utilitària que suposa pels alumnes l’aprenentatge o la millora de l’activitat aquàtica, com activitat física saludable i per l’oportunitat d’augmentar l’autonomia i el coneixement del propi cos.

El regidor també ha subratllat la cooperació de tots els agents implicats, especialment els equips docents dels centres participants i de les entitats esportives col·laboradores: “Aquest esforç municipal es veu recompensat per l’entusiasme dels participants i l’excel·lent valoració rebuda any rere any de famílies i docents”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.