“Llum de Llull”, primeres Jornades d’història de la Literatura Infantil

Les Biblioteques Municipals de Reus i el grup de treball Bib-Botó del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya organitzen aquest divendres i dissabte a la Biblioteca Central Xavier Amorós la primera edició de les Jornades de Literatura Infantil, que tenen com a lema “Llum de Llull” i que s’inclouen a la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017. Les jornades volen contribuir a aprofundir en el coneixement del ric patrimoni literari català adreçat als infants i reconstruir el seu relat de la mà dels principals experts en la matèria tant del país com de fora.

Aquesta primera edició de les jornades és fruit de la commemoració dels 700 anys de la mort de Ramon Llull, personatge al qual li volen retre homenatge i posar en relleu la gran aportació que aquest autor va fer a la literatura europea medieval. En aquest sentit, en el marc d’aquestes jornades es proposarà la creació d’una efemèride de celebració anual, el Dia català del llibre infantil, perquè es pugui commemorar a tot el territori del domini lingüístic català.

Experts en literatura juvenil
Entre els ponents hi ha Jacques Vidal-Naquet, director del Centre Nacional de Literatura per a la Joventut del Departament de Literatura i Art de la Biblioteca Nacional Francesa, que dijous dia 17 a les 10:15 h impartirà la sessió inaugural titulada “La literatura per a joves, un patrimoni pel futur”.

Altres ponents que intervindran durant la jornada de divendres són Joan Santanach (Universitat de Barcelona, coordinador de l’Editorial Barcino i comissari de l’Any Llull 2015-16), Gabriel Janer Manila (escriptor) i Pere Prats Sobrepere, il·lustrador. També Carmen Jiménez (Biblioteca Central Xavier Amorós i biblioteca de la Fundació Marta Mata), Anna Herràez (servei de Documentació de Literatura Infantil de la Biblioteca Xavier Benguerel) i Teresa Mañà (Facultat de Biblioteconomia i Documentació i directora de BESCOLAR),

Dissabte, activitats per al públic familiar
Durant la jornada de dissabte es realitzaran activitats amb una fira de llibreries locals que presentaran les novetats de Nadal 2017 i propostes per a famílies i públic en general, com ara presentacions de llibres, un taller d’il·lustració a càrrec d’Ignasi Blanch i contes.

Aquesta setmana, a més, es poden visitar les exposicions dedicades a Ramon Llull: La Veritat Inefable, de l’Institut Ramon Llull; Autòmat Llull, produïda per Milimbo, i una mostra bibliogràfica de fons de diferents biblioteques. També es podrà veure l’exposició “Il·lustrar en color”, amb dibuixos originals de l’il·lustrador Ignasi Blanch. Tots aquests muntatges es troben a la Biblioteca Central Xavier Amorós.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.