‘CariCOLLAGES’ de José Luis Galiano

El Centre de Lectura de Reus inaugura, dilluns 8 de gener, a les 19.00, l’exposició «CariCOLLAGES. L’objecte de la caricatura, o la caricatura d’objectes…», de José Luis Galiano, dibuixant de còmics, il·lustrador i dissenyador gràfic. L’exposició es podrà visitar fins al 26 de gener.

Explica l’autor de l’exposició: «Aquesta sèrie d’il·lustracions que he batejat amb el nom de “CariCOLLAGES” —ja que estan realitzades amb la clàssica tècnica del collage— no és més que el resultat d’un repte personal mitjançant el qual em vaig obligar a realitzar un seguit de caricatures sense fer servir les meves aptituds de dibuixant, és a dir sense utilitzar ni llapis, ni pinzell, ni retolador. Simplement són la suma d’objectes quotidians».

José Luis Galiano neix el 1955 a Nájera (La Rioja). Arriba a Catalunya l’any 1968 i estudia Batxillerat i COU a La Salle de Reus. L’any 1978 es llicència en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. El 1970 edita, conjuntament amb Joan Cagigal, el fanzine sobre ciència ficció i còmics Cyborg. El 1975 col·labora com a dibuixant de còmics a la revista d’humor El ganxet, editada a Reus per Josep Maria Gort. De 1983 a 1992 publica assíduament a la prestigiosa revista de còmics El víbora. L’any 1987 publica també a la revista de còmics Makoki les historietes creades amb guions del seu germà, César Galiano. La seva obra més destacada he estat recollida en diverses exposicions col·lectives: «Makoki 10 años» (1987), «Barcelona en el Cómic» (1989) i «La nueva BD Española / La nouvelle historieta Espagnola» (1989). El 1991 publica a l’antologia Pop español. L’any 1992 torna Reus i exerceix com a professor de dibuix a l’Escola Taller Mas Carandell. A partir de l’any 2002 i fins a la seva jubilació, l’any 2021, treballa com a responsable de màrqueting i comunicació a la Fundació URV.

5/5 - (2 votes)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.