‘Cartells de la vida moderna. Els orígens de l’art publicitari’ a Tarragona

L’exposició Cartells de la vida moderna. Els orígens de l’art publicitari, comissariada per Ricard Bru, narra la manera en què, cap a l’any 1900, en el període d’entresegles, el cartell publicitari es va convertir en un poderós mitjà de comunicació de masses i, a la vegada, en una obra d’art. Tot això, en el marc d’una època de gran transformació social, cultural i estètica, considerada l’inici de la modernitat contemporània.

S’hi exposen 110 peces d’artistes, tant espanyols com internacionals, de la talla de Jules Chéret, Henri de Toulouse-Lautrec, Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Joaquim Sorolla, Théophile A. Steinlen, John Hassall, Santiago Rusiñol o Antoni Utrillo. Aquests autors van plasmar en els seus cartells els grans canvis de la societat moderna en temàtiques com el paper de la dona, l’auge de la publicitat, la industrialització i el consum, la preocupació per la salut, les noves aficions o la vida nocturna.

L’exposició està constituïda per una selecció molt cuidada del valuós fons històric de cartells del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), museu barceloní d’on procedeixen la majoria de peces incloses, a banda d’alguns préstecs de centres i col·leccions públics i privats. Aquesta és una col·laboració més entre el MNAC i la Fundació ”la Caixa”, que des de fa anys treballen conjuntament en projectes expositius i artístics.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.