El Casal de Joves és el decorat per al projecte d’arts visuals «Womart»

El Casal de Joves és el decorat per al projecte d'arts visuals «Womart»

La façana del Casal de Joves és l’espai seleccionat per al projecte d’arts visuals «Womart», una iniciativa que pretén reivindicar la necessitat de reconèixer el talent femení en les arts visuals contemporànies, i que està impulsat per la Xarxa Transversal d’Activitats Culturals de la qual n’és membre l’Ajuntament de Reus, en aquest cas a través de l’Institut Municipal Reus Cultura.

Durant tota la setmana es realitza la pintada mural, una acció que es du a terme simultàniament en 10 ciutats catalanes i que s’inaugurarà conjuntament el pròxim dissabte 14 d’abril. El projecte «Womart» està comissariariat per l’associació Rebobinart i inclou deu artistes diferents que proposen instal·lacions, arts escèniques, media art, il·lustració i muralisme.

«Womart» té l’objectiu de donar visibilitat i reconèixer el talent artístic de les dones creadores, fomentar la seva presència en el camp de l’art urbà i afavorir la seva professionalització, atès que s’ha demostrat la seva poca presència als circuïts de les arts visuals.

Les creadores que conformen el projecte «Womart» i les ciutats on treballaran són:

Hyuro: Reus, pintura mural
Paula Bonet: Figueres, pintura mural
Elbi Elem: Tortosa, pintura mural
B-Toy: Olot, pintura mural
OVNI: Manresa, pintura mural
Monica Rikic: Granollers, instal·lació
Aïda Gómez: Mataró, instal·lació
PEDRA: Girona, instal·lació
Minuskula: Sant Cugat del Vallès, pintura mural
Lula Goce: Vilanova i la Geltrú, pintura mural

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, explica que «Womart va ser el projecte guanyador del concurs de comissariat impulsat l’any passat pel Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals, que aplega deu ciutats catalanes que col·laborem en l’àmbit de la cultura i treballem en xarxa per aconseguir millors avantatges i projectes compartits com aquest».

La inauguració de la pintura mural de la façana del Casal de Joves es farà el pròxim dissabte 14 d’abril, a les 12:30h, en un acte cultural i festiu que comptarà amb la presència de la comissària del projecte.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.