Un Mercat-Fira de l’Albiol cada cop més consolidat arriba de nou aquest cap de setmana

Un Mercat-Fira de l’Albiol cada cop més consolidat arriba de nou aquest cap de setmana

El Mercat-Fira de l’Albiol torna aquest cap de setmana al municipi cada cop més consolidat, ja que va començar amb dues parades i ara ja són més d’una dotzena que oferten productes km 0 com vi ecològic, oli, verdures, embotits i formatges artesans, entre altres. El Mercat-Fira se situarà el diumenge 8 d’abril davant l’església de Sant Miquel de l’Albiol, de les 10 a les 14 hores.

Aquesta activitat és una iniciativa de l’Ajuntament de l’Albiol que va començar el mes d’octubre de l’any passat, tot just ara fa 6 mesos. L’actuació s’inspira en el privilegi de celebrar fira concedit a l’Albiol pel rei Joan I de Catalunya i l’Aragó el 1391, essent llavors aquesta població una de les poques que gaudia d’aquest privilegi a l’Edat Mitjana. L’objectiu és dinamitzar el potencial turístic del municipi sobretot a partir del seu patrimoni natural i paisatgístic i donar a conèixer un dels municipis més desconeguts de la comarca. A més d’aquestes activitats, l’Ajuntament iniciarà en breu les obres de finalització de l’alberg municipal, que suposarà un nou al·licient per incentivar l’activitat turística al poble.

L’Albiol és molt apreciat per practicants del senderisme, del ciclisme i pels boletaires, ja que és porta d’entrada a les Muntanyes de Prades i forma part de la Ruta dels Miradors del Consell Comarcal del Baix Camp, que es pot resseguir en cotxe. Concretament disposa d’un mirador a la mateixa plaça de l’església i un altre al Castell, amb magnífiques vistes sobre més de 50 quilòmetres de costa, des de Torredembarra fins a l’Hospitalet de l’infant. El nucli del municipi conserva la seva estructura original amb carrers i cases de pedra.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.