Els Casals d’Estiu de primera infància s’allarguen una setmana i mantenen preus

La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, a través dels serveis de Mas Pintat, promou un any més els casals d’estiu adreçats a la primera infància (0-3), entre el 31 de juliol i l’1 de setembre ambdós inclosos. Per tercer any consecutiu es mantenen els mateixos preus i com a novetat s’allarga l’oferta a una cinquena setmana. Com l’estiu passat, enguany es repeteix la realització d’aquests casals a dues de les escol es bressol municipals que no tanquen a l’agost: l’EBM El Marfull i l’EBM El Lligabosc.

En aquests casals hi poden participar els infants nascuts a l’any 2017 (mentre tinguin les 16 setmanes complertes), al 2016, al 2015 i al 2014, i germans d’aquests infants que hagin nascut els anys 2013, 2012 i 2011.

Des de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística s’ha plantejat de nou la distribució dels casals a dues escoles bressol municipals a fi i efecte de garantir una millor atenció a les famílies gràcies a les infraestructures i serveis disponibles. En aquest sentit, amb la distribució de places a dos espais que cobreixen diferents zones de la ciutat també té com a objectiu facilitar l’accés de les famílies als equipaments que els quedin més a prop dels seus domicilis.

La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística M. Dolors Sardà visita aquest dimecres el casal que es desenvolupa a l’EBM El Marfull. L’oferta d’estiu d’aquesta escola bressol municipal i de l’EBM El Lligabosc s’obre al conjunt de la ciutat, també a les famílies no inscrites prèviament durant el curs ordinari a les escoles bressol municipals.

Tal i com recorda la regidora Sardà “l’interès social del casal de la primera infància queda palès en la importància educativa de la franja dels 0 a 3 anys com a base dels futurs aprenentatges dels infants, en la tasca de socialització intrínseca en els espais educatius adreçats a la primera infància i, especialment en el mes d’agost, en la voluntat de facilitar la conciliació entre la vida familiar i laboral de les famílies amb infants d’edats primerenques”.

L’oferta inicial es concreta en l’obertura de 3 aules per a cada EBM , seguint el model 1+1+1, amb la següent ràtio:

Aules de 0-1 anys: 8 infants
Aules de 1-2 anys: 13 infants
Aules de 2-3 anys i germans: 19 infants
Amb un total de 40 places per escola bressol, 80 places per la ciutat.

Horari i serveis
Els casals ofereixen servei des de 8:00 a 15:00 h, amb la següent distribució horària:

Servei d’acollida opcional: de 8:00 a 9:00 h
Servei de casal: de 9:00 a 13:00 h (sense servei de menjador)
Servei de menjador: de 13:00 a 15:00 h (amb servei de menjador)
Les inscripcions als casals de primera infància es poden fer a l’Oficina Municipal d’Escolarització (carrer de Rosselló, 2) i s’admeten per ordre de registre fins a exhaurir les places. Encara queden algunes places disponibles en funció de la setmana, el lloc i l’any de naixement.

Les inscripcions es fan per setmanes i en relació als horaris sol·licitats. Les setmanes en què es distribueix l’oferta són les següents:

1ª setmana: del 31 de juliol al 4 d’agost
2ª setmana: del 7 a l’11 d’agost
3ª setmana: del 14 al 18 d’agost
4ª setmana: del 21 al 25 d’agost
5ª setmana: del 28 d’agost a l’1 de setembre

Preus
Els preus dels casals 0-3 d’enguany es mantenen en relació als dos darrers estius i són els següents:

Servei d’acollida: 12 €/ setmana
Servei de casal: 36 €/ setmana
Servei menjador: 30 € /setmana (preu d’una hora + un àpat)
Ocupació actual per setmanes i escoles
EBM MARFULL

1ª setmana: 35 places ocupades
2ª setmana: 32 places ocupades
3ª setmana: 21 places ocupades
4ª setmana: 26 places ocupades
5ª setmana: 28 places ocupades
EBM LLIGABOSC

1ª setmana: 16 places ocupades
2ª setmana: 16 places ocupades
3ª setmana: 7 places ocupades
4ª setmana: 11 places ocupades
5ª setmana: 6 places ocupades

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.