Cavalcada de Reis 2023

La ciutat de Reus prepara tots els detalls per a la Cavalcada de Reis 2023 i per totes les activitats culturals que tenen lloc aquests dies de festes abans de l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat els preparatius que es duen a terme aquests dies a Reus Cultura per tal de tenir-ho tot a punt. Els patges reials arribaran a la ciutat el dia 30 de desembre, a les 18:00 h. A la plaça del Doctor Sabaté i des del balcó de la Casa Rull saludaran a la ciutadania i, tot seguit, en bigues romanes estirades per cavalls, recorreran els carrers de la ciutat.

La recollida de cartes serà enguany a La Palma a partir del dia 2 de gener. En aquest espai s’ubicarà el campament reial dels patges durant tota la seva estada a Reus, acompanyats d’alguns elements que sortiran també a la Cavalcada. El campament estarà obert els dies 2, 3 i 4 de gener, des de les 9:00 fins a les 20:30 h, ininterrompudament.

En un treball conjunt de les regidories de Cultura i Política Lingüística i Benestar Social s’habilitarà una cua per a persones amb diversitat funcional que, quan arribin a La Palma, caldrà només que avisin a la porta d’entrada i podran accedir directament al campament.

Igualment s’ha volgut implementar una hora tranquil·la per a les persones amb alta sensibilitat. Serà de les 9:00h a les 10:00h del matí i de les 14:00h a les 15:00h del migdia. En aquestes hores no hi haurà música ambient i es vetllarà perquè el to de l’espai sigui suau i relaxat.

La Cavalcada de Reis 2023
La Cavalcada començarà a les 18:30h, després que els Reis arribaran a la plaça d’Anton Borrell a les 16:30h, on seran rebuts per l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens.

Enguany, a causa de les obres del carrer de Salvador Espriu hi haurà un canvi de recorregut. Sortirà des del capdamunt del Carrer Ample, encapçalada per l’Estel, i continuarà per l’avinguda Prat de la Riba, el carrer del President Companys, el carrer de Sant Joan, el raval de Jesús, el raval de Martí Folguera, el raval de Robuster, el raval de Sant Pere, la plaça de la Puríssima Sang, el raval del Pallol, la plaça de Catalunya, el carrer de la Selva del Camp i el carrer de l’Amargura. Pel carrer de Salvador Espriu no hi podrà haver públic perquè és massa estret.

Totes les persones amb mobilitat reduïda hi haurà un espai reservat al raval del Pallol.

Des de Reus Cultura es vol agrair especialment la col·laboració a totes les persones i entitats que s’han implicat en l’organització i realització de la Cavalcada de Reis de Reus 2022 i que són Associació d’Amics del Cavall de les comarques de Tarragona, Bravium Teatre, Llops Teatre i Associació de Senegalesos de Reus. També s’agraeix la participació de Rebullits teatre, Associació la Poncella de la Rosa de Reus, Batucats del bolet, Aula de Sons, Banda Simfònica de Reus, Banda Pare Manyanet i Cobla Reus Jove. Finalment, també es vol agrair els diferents departaments de l’Ajuntament de Reus que prenen part en l’organització i el bon desenvolupament de tota la festa.

El regidor Recasens ha volgut apel·lar al seny de totes les persones perquè col·laborin a aconseguir que la Cavalcada finalitzi sense inicidents, ni amb el pas de la comitiva ni amb la recollida de caramels.

Altres activitats
Les altres activitats que formen part del programa cultural de la campanya nadalenca són:

– Dimecres 21 de desembre, cap a les 10.00 h, des del carrer del Vidre i coincidint amb el solstici d’hivern es podrà veure la llum del sol travessant dos finestrals del campanar.

– Dissabte 31 de desembre, amb la col·laboració d’El Tomb de Reus, l’Home dels Nassos sortirà pels barris i arribarà al centre de la ciutat per saludar a tothom, al voltant de les 12.00 h a la plaça del Mercadal i a l’Ajuntament.

– El mateix dissabte 31 de desembre, a les 12:00h, i des del Campanaret i pel centre de la ciutat, hi haurà la cercavila del Ball dels Dotze Mesos.

El Calendari festiu sota el traç de Pilarín Bayès
Una altra de les novetats que s’ha coordinat des de Reus Cultura i que acaba de veure la llum és la publicació “Petita història del Calendari festiu de Reus”, dibuixada per Pilarín Bayès. Forma part de la col·lecció de petites històries fetes per la il·lustradora. A travé de la seva mirada, vol donar una visió de totes les activitats, vinculades amb el calendari festiu, que són característiques de la ciutat de Reus.

El llibre es pot comprar a la Casa Rull i als museus de la ciutat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.