La Biblioteca Xavier Amorós incorpora un fons especialitzat en l’avellaner

La Biblioteca Xavier Amorós posarà a disposició dels usuaris un fons bibliogràfic especialitzat en l’avellaner. El Regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i el formador i divulgador Joan Gamundi, van celebrar l’acte de signatura de cessió del fons que el Ga mundi, en l’exercici de la seva activitat professional i també a títol personal ha anat compilant a l’entorn del cultiu de l’avellaner i també qualsevol aspecte de l’avellana, com el seu consum i gastronomia.

Joan Gamundi, nascut a Tortosa, ha estat un formador i divulgador agrícola, que va iniciar-se els anys 60 a l’entorn de l’Extensió Agrària i va ser pioner en organitzar i fomentar la formació dels pagesos en el moment de l’auge del conreu de l’avellana al Baix Camp. Van ser els Grups de formació contínua com el d’Alforja i Mont -roig. Com que hi havia poc material editat al país, es va dedicar a traduir articles i llibres de fora, molts en italià, per tal que els pagesos tinguessin coneixements moderns i innovadors.

Va publicar diversos articles al Diari de Tarragona i altres publicacions especialitzades. Darrerament també ha publicat dos llibres on recull tota aquesta experiència pionera

El Grup actiu de pagesos d’Alforja (SEGE), 1969-1991Tortosa : Confraria de Sant Antoni dels Pagesos, abril de 2022

El Grup de Pagesos Actius de Mont-roig del Camp (SEGE), 1968-1974 : el primer grup d’agricultors   Tarragona : Ganzell, juliol de 2020

Aquest fons passarà a formar part del fons de les Biblioteques Municipals de Reus després del seu tractament i processament per tal que pugui ser consultat per tothom que en tingui necessitat o curiositat.

El regidor Daniel Recasens ha explicat que “reunir i difondre fons especialitzats i singulars, relacionats amb les característiques específiques del territori és un dels principis fonamentals de les biblioteques públiques catalanes”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.