Celebració del Dia Internacional dels Museus

El proper 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, tot seguint el lema de l’ICOM, que enguany és «Museus, sostenibilitat i benestar» i, per aquest motiu, a Reus s’han programat activitats extraordinàries durant tot el mes de maig. 

Els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i al desenvolupament sostenible de les nostres comunitats. Com a institucions de confiança i amb uns espais d’unió del nostre teixit social, estan en una posició única per a promoure el canvi positiu. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides: des del suport a l’acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l’aïllament social i la millora de la salut mental.

Com es destaca en la resolució «Sobre la sostenibilitat i l’aplicació de l’Agenda 2030. Transformar el nostre món», de l’ICOM (Kyoto, 2019), tots els museus tenen un paper per a impulsar la configuració i la creació de futurs sostenibles, i poden fer-ho a través de programes educatius, d’exposicions, d’activitats de divulgació comunitària i d’investigació.

En el marc d’aquesta celebració, els Museus de Reus i Reus Promoció se sumen a la celebració i presenten una programació –per a tot el mes de maig– que inclou jornades de portes obertes, visites guiades a espais de reserva, conferències, activitats familiars i tallers, itineraris de carrer i projectes expositius dels més joves, sense oblidar els més grans, amb horaris perquè tothom pugui gaudir de la festa dels museus.

Entre les principals novetats destaquen, per un costat, una visita teatralitzada al Pavelló núm. 6 de l’Institut Pere Mata (amb motiu de l’Any Domènech i Montaner), un Escape Room a la Casa Gasull, en col·laboració amb el departament de Joventut de la regidoria de Salut i Ciutadania, o un tast dels millors vermuts dels Premis Vinari a l’Estació Enològica. També es descobriran diferents novetats a la visita teatralitzada o als tallers infantis i familiars del Gaudí Centre.

Pel que fa a les diferents propostes dels Museus de Reus s’inclouen visites al refugi de La Patacada i a la Bòbila Sugranyes, i també a les dues seus dels museus, al raval i a la plaça de la Llibertat. Permetran al visitant conèixer els museus per dins, la reserva d’art, el taller de restauració i reserves del Salvador Vilaseca i, enguany, també, el Centre de la Imatge Mas Iglesias, per descobrir els seus tallers i espais de digitalització, l’arxiu i les sales de reserva. 

Bona part d’aquestes propostes són gratuïtes, tot i que cal reserva prèvia:

  • Per a les activitats de Museus de Reus es poden fer reserves d’entrades tant a www.museudereus.cat com a la recepció del Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca (raval de Santa Anna, 59), de dimarts a dissabte, de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 20:00 h. 
  • Per a les activitats de Reus Promoció es poden fer reserves d’entrades  tant a www.reusturisme.cat/ com a l’Oficina de Turisme del Gaudí Centre de dilluns a dissabte, de 10:00 a 19:00 h i diumenges de 10:00 a 14:00 h.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.