Cambrils preparada per la celebració de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors

celebració de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors

La cantada d’havaneres donarà el tret de sortida a la festa. L’espectacle de clowns i circ “Nàufrags” és la novetat d’aquest any. Els actes centrals tindran lloc el diumenge amb la sardinada popular, la diada castellera, la processó, la Missa i la ballada de sardanes.

 Cambrils es prepara per viure les festes en honor a la patrona dels pescadors, la Mare de Déu del Carme. El programa d’activitats es concentra el cap de setmana del 14 al 16 de juliol.

El tret de sortida a la programació és la tradicional cantada d’havaneres a la fresca a càrrec dels grups Barcarola i Pescadors del Francolí. Els assistents, si volen estar més còmodes, podran portar la cadira de casa.

Divendres 14 de juliol a les 22h al Passeig de les Palmeres.  

 La novetat d’aquest any és l’actuació de clowns i circ “Nàufrags” de La Industrial Teatrera. L’espectacle de i per a tots els públics tindrà lloc a la Plaça del Pòsit el dissabte al vespre.

 

Dissabte 15 de juliol a les 22h a la Plaça del Pòsit

 Diada de la Mare de Déu del Carme

 Les activitats centrals de la celebració en honor a la Patrona dels Pescadors tindran lloc diumenge 16 de juliol. Com és ja una tradició a Cambrils, la jornada s’iniciarà amb una sardinada popular a la Llotja de Pescadors. El cost de l’esmorzar serà de 4 euros.

 

Dissabte 16 de juliol, 9h a la Llotja de Pescadors

Al migdia del diumenge, la tradicional Diada Castellera de la Festa de la Mare de Déu del Carme amb els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca.

 

Diumenge 16 de juliol, 12h a la Plaça Catalunya

A la tarda, a les 19h, la processó de la Mare de Déu del Carme. Sortirà des de la plaça de l’Església de Sant Pere anirà cap al Moll de Ponent on s’iniciarà la Processó per mar i l’Ofrena a la Mare de Déu. L’acompanyaran els Vogadors Vent d’Estrop de Cambrils, nens i nenes vestits de mariners, la Confraria de la Mare de Déu del Carme, la Banda de Música de Camarles, autoritats i pubilles i hereu de Cambrils.

El recorregut detallat de la processió serà: carrer Mn. Planas, plaça del Pòsit, carrer del Carme, carrer Sant Pere, passeig Marítim, Moll de Ponent, passeig Marítim, carrer St. Jordi, carrer Mn. Planas i plaça de l’Església.

 

Dissabte 16 de juliol, 19h Plaça de l’Església de Sant Pere: Inici de la Processó

En arribar la processó,  tindrà lloc la Missa.

 

Dissabte 16 de juliol, 22h a la plaça del Pòsit

La Diada de la Mare de Déu del Carme finalitzarà amb una ballada de sardanes a càrrec dels Amics de la Sardana de Cambrils amb la Cobla Reus Jove.

Més informació

Tota la informació de la celebració de la Mare de Déu del Carme, organitzada per l’àrea de Festes de l’Ajuntament de Cambrils, es pot trobar a la pàgina web:  www.cambrils.cat/festes. També estarà disponible a l’aplicació “Cambrils” que es pot descarregar tan per Android com per IOS. Es publicaran imatges de la festa a www.facebook.com/cambfestes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.