La ceràmica de Miquel Fort omple el Pati del Palau de la Diputació fins al 6 de maig

La ceràmica de Miquel Fort omple el Pati del Palau de la Diputació fins al 6 de maig

L’exposició ‘Dimensions’ està formada per una trentena de peces creades a partir de l’experimentació amb la terrissa

Les ‘Dimensions’ de Miquel Fort Garsavall omplen aquests dies el Pati del Palau de la Diputació de Tarragona. L’exposició de ceràmica d’aquest artista reusenc s’ha obert aquest dijous en un acte que ha comptat amb la participació del diputat de la Diputació de Tarragona Mateu Montserrat i de Josep Fàbregas, professor d’història de l’art de la Universitat Rovira i Virgili. La mostra es pot visitar fins al 6 de maig.

L’exposició està formada per obres creades a partir del treball i l’experimentació amb la terrissa, un dels materials més antics utilitzats per la humanitat. L’obra de Fort és el resultat dels anys de formació de l’artista i de molts més d’investigació, d’assajos amb òxids de diversos minerals, carbonats i silicats. El resultat de la seva tècnica singular són tonalitats i textures inversemblants, que complementen les peces, la majoria d’elles amb formes arrodonides i volums esfèrics, de mides ben diverses.

Miquel Fort Garsavall és un ceramista nascut a Reus a finals de la dècada dels cinquanta del segle passat, hereu d’una família d’artesans; el seu pare era dissenyador i artesà marroquiner i els avis maters treballaven la ceràmica. Destaca la seva aposta per la formació, per tal de dotar d’una base científica el que havia après a casa. Va estudiar a Barcelona –a les escoles Massana i d’Arts i Oficis de la Llotja- i ha impartit docència en diversos centres d’art.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.