Laís de Oliveira és guardonada amb el Premi Dow 2018

Javier Constante i Josep Anton Ferré lliuren la seva 40a edició en un acte amb
més de 200 assistents

L’acte de lliurament del Premi Dow 2018 –que enguany celebra la seva 40a edició- a les instal·lacions del Complex Industrial de Dow Tarragona, en un acte que ha reunit a més de 200 assistents.

L’acte ha servit per distingir Laís de Oliveira com a guanyadora. Aquest reconeixement li permet accedir a una posició laboral com a enginyera química en el Departament de Manteniment de la planta d’Hidrocarburs de Dow Tarragona. De Oliveira s’ha mostrat “agraïda amb Dow i amb la Universitat”. A més, la guanyadora del 40è Premi Dow ha afirmat que “aquesta és una oportunitat que aprofitaré al màxim”. Finalment, ha agraït el suport rebut per part dels seus familiars, amics, docents i companys de Dow.

En l’obertura de l’esdeveniment Jaume Sariol, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i Director d’Operacions de Dow per a Espanya i Portugal, ha destacat que “Dow està immersa en una de les majors transformacions de la seva història, i ho fa amb un objectiu molt clar: seguir sent el principal proveïdor de solucions en aplicacions en els mercats d’embalatge, infraestructures i consum”. En aquest sentit, ha puntualitzat que “ja hem desenvolupat la pedra angular que mou la nostra activitat: el Pla Estratègic basat en quatre pilars: Seguretat, Medi Ambient, Salut i Sostenibilitat; excel·lència en les persones; excel·lència operacional; i impacte positiu dels Centres Tecnològics de Servei a Clients, per desenvolupar noves solucions de gran valor afegit”. Sariol ha finalitzat la seva intervenció tot agraïnt el suport de tots els assistents i remarcant que “necessitem polítiques i estratègies tant en el sector públic com en el privat que ens permetin transformar els reptes en oportunitats, per així poder atraure creixement i consolidar els pilars del futur de Dow i, perquè no, del sector i de la nostra comunitat, en el Camp de Tarragona”.

A continuació, ha tingut lloc el lliurament de distincions als finalistes (Josep Brunet, Anna Cocostegui i Marc Romero) i a la guanyadora de la 40a edició del Premi Dow (Laís de Oliveira).

De Oliveira ha recollit el seu guardó de mans del rector de la URV, Josep Anton Ferré; de Javier Constante, Vicepresident Comercial del negoci de Packaging & Specialty Plastics per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica; i de Jaume Sariol.

Un cop lliurat el Premi Dow, ha tingut lloc un reconeixement públic a la trajectòria d’Anton Valero i Solanellas, el qual durant 37 anys ha dedicat tot el seu esforç i talent a Dow Chemical, a través de diversos càrrecs de responsabilitat. L’homenatge ha consistit en la projecció d’un video i en el lliurament d’un premi honorífic. El guardó ha estat lliurat per Javier Constante, qui ha estat acompanyat per Jon Bilbao –Director General de Dow per a Espanya i Portugal i Director Comercial per a Europa Occidental del negoci de Dow Industrial Solutions- i de Kepa Díaz de Mendibil, Director Global d’Operacions per a Dow Europa, Orient Mitjà, Àfrica i la Índia i Director del Complex Industrial de Dow a Alemanya Central.

Un cop rebut el reconeixement, Anton Valero ha ofert unes paraules d’agraïment, durant les quals ha destacat les fortaleses del sector químic, així com els reptes de cara al futur. “Hem de reinventar el món. Laís, tens una tasca molt gran”, ha expressat en al·lusió a la guanyadora i als finalistes.

En acabar la seva intervenció, ha recollit el testimoni Jon Bilbao, qui també s’ha adreçat als assistents amb un discurs en el qual ha posat l’accent en “la importància del Premi Dow emmarcat en la política de Responsabilitat Social de Dow”.

Tot seguit, Javier Constante ha impartit una ponència sota el títol “Embalatges i Plàstics Especials: preparats per al futur”. Constante ha ressaltat que “el 90% del que es produeix a Dow Tarragona és plàstic. La indústria del plàstic és el passat, el present i el futur. No podem concebre la vida sense plàstics”. No obstant això, ha incidit en el fet que “el gran desafiament és assolir la reutilització o reciclatge del 100% dels plàstics, i això s’aconsegueix amb innovació i col·laboració”.

L’acte ha continuat amb la intervenció de Josep Anton Ferré, Rector de la URV, el qual ha remarcat que “la Universitat té tres pilars potents en investigació: la recerca de l’excel·lència, l’especialització per sectors tot incloent-hi el químic, i l’aportació de solucions als reptes de la societat”.

A continuació de les paraules del Rector, Joaquim Nin, Secretari de la Presidència de la Generalitat, ha afirmat que “Catalunya està en creixement i, en aquest creixement, la química hi té un paper fonamental”.

Per la seva banda, Josep Poblet, President de la Diputació de Tarragona, ha connectat “el passat i el present de la Companyia a través dels dos protagonistes de l’acte: Anton Valero, reconegut per la seva trajectòria a Dow, i Laís de Oliveira, guanyadora de la present edició del Premi Dow”.

L’acte ha arribat al seu final amb la intervenció de Roc Muñoz, alcalde de la Canonja. L’alcalde ha posat de manifest que “la ciència és un compromís per a les institucions públiques i la nostra tasca és fomentar-la, tot mantenint el creixement sostenible de la Indústria en el nostre territori”.

El Premi Dow

Creat l’any 1978, valora els mèrits acadèmics i humans, així com els projectes professionals i de recerca dels alumnes que acaben els estudis superiors d’Enginyeria Química de la URV. Des del 2013, la dotació del Premi Dow s’ha convertit en una oportunitat laboral real. En aquest sentit, el guanyador del Premi Dow rep una oferta laboral relacionada amb l’enginyeria química dintre del marc geogràfic de Dow EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica). A més, el guanyador del Premi Dow rep una placa commemorativa i, també, la dotació del Premi pot incloure una ajuda

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.