Cicle “enRAONEM”, adreçat a famílies amb infants de necessitats especials

Cicle

Del 9 al 30 de novembre es realitza el cicle de xerrades enRAONEM, organitzat per l’escola Font del Lleó en col·laboració de les escoles Alba i Nostra Senyora del Mar, i el Pla Educatiu d’Entorn de Reus (Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística i Departament d’Ensenyament de la Generalitat) que inclou xerrades i tallers gratuïts adreçats a professionals i famílies amb infants amb necessitats especials. Les sessions abordaran qüestions com la integració, els hàbits saludables, les emocions, les drogues, la violència i el sexe. El cicle es farà al Centre Cívic Mestral, ubicat al barri Gaudí.

L’objectiu de la proposta és transmetre informació pràctica a famílies amb necessitats específiques i també a professionals, així com informar sobre les conductes de risc en l’adolescència i la joventut, les relacions sexuals, les conseqüències de les drogues, la gestió de les emocions o la importància de la integració. S’impartiran quatre tallers que tracten temes totalment diferents, però tots ells enfocats a persones amb necessitats especials.

Els tallers
La primera xerrada s’anomena “Integració sensorial”, i anirà a càrrec d’Eli Torrents Muñoz, Terapeuta Ocupacional especialitzada en pediatria. És previst el dia 9 de novembre, a les 17:30 h, i es tractaran temes bàsics i vocabulari en situacions quotidianes, com anar al metge, alimentació saludable i activitat física, entre d’altres.

El segon taller del cicle anomenat “Hàbits saludables” anirà a càrrec d’Àngela Figuera Colomés, infermera pediàtrica, especialitzada en salut mental i escolar i fisioterapeuta i està programat el dia 16 de novembre a les 18:00 h.

“El dol” serà el tercer taller del cicle enRAONEM, i tractarà sobre l’acompanyament emocional a famílies vinculades a centres d’educació especial. Serà impartit per Monste Lorenzo, psicòloga, i es realitzarà el 23 de novembre a les 18:00 h.

El cicle finalitzarà el 30 de novembre a les 18:00 h amb la xerrada “Afectivitat i sexualitat”, a càrrec de la psicòloga Raquel Duque, qui abordarà aspectes com la violència, les relacions sexuals i les relacions emocionals.

Per confirmar l’assistència i per disposar de més informació es pot contactar amb el correu e3012769@xtec.cat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.