Cicle ‘Paradigmes 2023’

El Cicle de creació contemporània Paradigmes se centra aquest 2023 al voltant del viatge i l’exili dels creadors que han hagut de marxar del seu lloc d’origen per poder desenvolupar la seva trajectòria professional en el camp de la creació contemporània. El Paradigmes 2023 comença aquest dijous a Cal Massó i inclou 5 accions vincu lades a diferents disciplines artístiques que s’aniran realitzant al llarg de tot l’any.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que el Paradigmes té diferents objectius “donar suport al talent dels creadors del territori; mostrar la diversitat creativa; la contemporaneïtat, per la qual cosa, busquem noves formes d’expressió artística sobre un mateix tema o concepte; fomentem la col·laboració entre artistes i creadors i, finalment, volem aprofundir en accions que fomentin la mirada crítica, tant individual i col·lectiva, per a la creació de nous públics”.

El Cicle Paradigmes és el resultat de la col·laboració entre el Bartrina Territori Creatiu i Cal Massó. Les entrades es poden adquirir a través de l’enllaç ticket.reuscultura.cat o la recepció del Museu Salvador Vilaseca, al raval de Santa Anna, i costen 4 euros.

La programació

– Dijous 9 i divendres 10 de febrer, a les 20:30 h

“Sota el ventre de la tortuga”

Amb Miquel Guasch, Silvio Álvarez, Guillem Sanabra i Ovidi Álvarez

Sinopsi:

Què estem essent i què volem ser? Què passa quan aquests camins són divergents? I quan decideixes fer un salt cap a un nou camí sense saber on et portarà? Quan decideixes tornar a construir-te, a rebuscar en la confiança? ‘Sota el ventre de la tortuga’ és una peça col·laborativa que explora la fragilitat en aquest procés d’escoltar-se un mateix. La peça compta amb la música en directe d’en Silvio Álvarez, l’art digital en directe d’en Miquel Guasch i d’un duet de dansa dels ballarins Guillem Sanabra i Ovidi Álvarez. En aquesta producció els artistes han volgut explorar des de la seva coincidència vital i creativa, els riscos, les incerteses i les il·lusions de fer aquest salt. La peça ens interpel·larà des de qualsevol dels quatre discursos segons el llenguatge que ens resulti més afí o apel·li més la nostra pròpia vivència, convidant-nos a desplaçar-nos per l’espai buscant el punt de vista que el moment ens demani.

– Dijous 20 i divendres 21 d’abril, a les 20:30 h

“BUNKER. Introspective”

Amb Marc Jubete

Sinopsi:

«Aquest espectacle parteix del qüestionament sobre l’existència i el lloc que ocupa l’ésser humà en l’univers. Allunyat de les arrels, protegit dins d’un món artificial, l’ésser humà busca la seguretat i un sentit a la vida, i es posiciona, en un deliri col·lectiu, a un nivell superior de tot el que l’envolta. Tanmateix, no deixa de ser esclau de la ment, que distorsiona la visió i la perspectiva del món i que alimenta expectatives i inseguretats. Oblida que la supervivència depèn en gran manera de les accions més enllà de la mateixa existència. L’ésser humà no és ni el principi ni el final, només és una petita part d’un ball còsmic.

BUNKER_Introspective és l’adaptació per a un sol intèrpret de la peça BUNKER, que va ser en gran part el resultat de l’exploració amb ManNera Dansa durant tot el temps que la pandèmia va aturar gran part de l’activitat. Aquesta adaptació condensa així el treball de molts artistes en un de sol i, aquesta vegada, seré jo aquest intèrpret en solitari. Serà aquí doncs, al nostre Cal Massó, la primera vegada que m’hi aventuro. Bon viatge.”

La resta d’espectacles seran els dies 1 de juny, 14 de setembre i 9 de novembre, i es detallaran més endavant.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.