Nou cicle de ‘Concerts de la Cripta’ de Cambrils

La pianista Maria Parra obrirà el nou cicle de concerts de la Cripta de primavera el diumenge 26 de febrer amb la presentació del seu segon treball discogràfic com a compositora.  

L’àlbum “Gea”, que porta el nom de la deessa que personifica la Terra en la mitologia grega, recull onze noves composicions pròpies creades durant l’aturada mundial que sintetitzen la relació de la pianista amb la natura i el seu equilibri.  

Maria Parra s’ha consolidat com una de les referències dins de l’escena New Modern-Classic, acumulant més d’un milió d’streams en plataformes digitals amb les seves recents gravacions. 

El cicle de de la Cripta és fruit del treball conjunt del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i les associacions Coral Verge del Camí i Cambrils La Mar de Jazz i dona cabuda a una àmplia varietat d’estils i músiques amb la voluntat d’arribar a tots els públics.   

La programació d’aquesta nova temporada es completarà amb vuit concerts més, que portaran al públic per mons tan diferents com les composicions clàssiques, el jazz, la música moderna, el pop rock, la lírica o el cant coral. 

El cicle continuarà el 5 de març amb el quartet de saxos Nexes Project format per quatre estudiants de saxòfon clàssic i contemporani de l’aula de l’ESMUC que donaran un nova sonoritat a la música antiga.  

La programació també inclou tres dels sis concerts del cicle La Mar de Jazz. El primer serà el 19 de març amb la banda liderada pel bateria i compositor israelià Guy Salamon i formada per vuit músics de diversos països, que oferiran una mescla d’estils i gèneres amb molta energia, creativitat humor i sinceritat.  

El 26 de març, el Cor Ciutat de Reus s’endinsarà en la música modeerna del Pop i el Rock a través de cantants femenines i el 2 de març sonarà el “Jardí de l’Amor” de l’Ensemble Halcyon de la soprano Olga Miraquel, el tenor Emili Gispert i la pianista Maria-Neus Devesa.  

Seguint amb el festival La Mar de Jazz, el 16 d’abril el pianista reusenc Pau Terol actuarà amb format trio de piano, contrabaix i bateria per presentar el seu primer disc “May I?” i el 29 d’abril el pianista de Vilaseca resident a Cambrils Joan Claver arribarà amb el mateix format i la seva oda a l’univers de sonoritats hipnòtiques i eclèctiques. 

La penúltima cita del cartell musical serà la 14a edició del concert de Joves Intèrprets a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Cambrils que tindrà lloc a la Cripta el 18 de juny. Per acabar, el 9 de juliol la Coral Verge del Camí clourà la programació amb un doble concert per celebrar el seu 55è aniversari repassant de les peces i les cançons que han marcat el recorregut i l’evolució de la formació.  

Tots els concerts tindran lloc a la Cripta de l’Ermita a les 19:30 hores excepte la doble actuació de la Coral, que serà a les 19 i a les 22 hores. Les entrades es poden comprar per internet a través de la plataforma www.codetickets.com. Per a més informació contactar amb el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils 977 36 84 84  o al web www.cambrils.cat. La programació també es pot seguir al https://www.facebook.com/cambrilscultura/ i a les xarxes socials twitter i instagram @CambrilsCultura.  

PROGRAMA DE CONCERTS A LA CRIPTA – PRIMAVERA 2023 

Diumenge, 26 de febrer  

A les  19.30 h. MARIA PARRA 

GEA és el segon àlbum com a compositora de la pianista Maria Parra, i quart de la seva discografiaEl terme procedeix de la mitologia grega, i fa referència a la deessa que personificat al planeta Terra. 

Maria Parra s’ha consolidat com una de les referències dins l’escena new modern-Clàssic. Aquest treball fou compost durant l‘aturada mundial i el confinament per la pandèmia de 2020. En cada una de les seves cançons Maria pren encara més consciència del que ja havia expressat en el seu anterior treball “Visión”. Tot li devem a la natura i al seu equilibri. 

Preu entrada: 10€  

Anticipades https://www.codetickets.com 

Organitza: Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils  

Diumenge, 5 de març  

A les 19.30 h. NEXES PROJECT 

Nexes Project neix a Barcelona l’any 2020, de la mà de quatre estudiants de saxòfon clàssic i contemporani. La idea d’engegar aquest projecte sorgeix de la necessitat dels integrants de fer música junts. Ells volen donar a conèixer la música escrita originalment per a la formació, però també descobrir música per a altres formacions.  

Un programa en què hi trobem música antiga, però que mitjançant una formació tan recent i nova com és el quartet de saxos, evoluciona, canvia i es transforma cap a una nova sonoritat. 

Pep Ignacio, saxòfon soprano 

Joseph Howoorth-Smith, saxòfon alt 

Javier Campos, saxòfon tenor 

Joan German, saxòfon baríton 

Preu entrada: 10€, socis de la Coral 7€ 

Anticipades https://www.codetickets.com 

Organitza: Coral Verge del Camí  

Diumenge, 19 de març  

A les  19.30 h. GUY SALAMON GROUP  

Guy Salamon Group és una banda internacional liderada pel bateria i compositor israelià Guy Salamon. Compta amb vuit músics de diversos països. La seva música està plena de sorpreses, històries creatives, molta energia, humor i sinceritat. El  projecte és una mescla d’estils i gèneres on l’alegria es fusiona amb el dolor i el caos amb el silenci. 

La banda va guanyar el primer premi en el prestigiós concurs KeepanEyeThe Records el 2018. 

GuySalamon, bateria, composició 

AlistairPayne, trompeta 

Ian Cleaver, trompeta 

Irene Reig, saxo alt 

Lucas Martínez, Saxo tenor 

Teis Semey, guitarra 

Xavi Torres, piano 

Brodiearvie, baix 

Preu entrada:  12€ (anticipada ) 15€ (taquilla) 

Anticipades https://www.codetickets.com 

Organitza: Cambrils La Mar de Jazz  

Diumenge, 26 de març  

A les 19.30 h. COR CIUTAT DE REUS
EN CLAU DE DONA 

El Cor Ciutat de Reus va néixer l’any 2002. Busca trencar amb la concepció tradicional i estètica del concert coral, afegint un treball estètic i escènic del repertori unit per un fil argumental. En aquesta ocasió s’endinsa en la música moderna del Pop i el Rock a través de cantants femenines. L’espectacle pretén ser un homenatge a totes les dones, famoses o no, a les que han pogut expressar-se, i a les que han de seguir callant.  

Preu entrada: 10€  

Anticipades https://www.codetickets.com 

Organitza: Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils  

Diumenge, 2 d’abril 

A les  19.30 h. ENSEMBLE HALCYON
JARDÍ DE L’AMOR 

Liebesgarten o Jardí de l’amor, prové del títol de la cançó de Schumann amb la que s’inicia el recital, perquè l’amor i el desamor està present a totes les cançons del programa, i fou la inspiració de Beethoven i Schumann per compondre aquests conjunts de Lieder on les dues veus s’entrellacen recolzades pel piano.  

Soprano, Olga Miracle 

Tenor, Emili Gispert 

Piano, Maria-Neus Devesa      

Preu entrada:  10€  

Anticipades https://www.codetickets.com 

Organitza: Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils  

Diumenge, 16 d’abril 

A les 19.30 h. PAU TEROL TRIO  

‘May I?’ (Swit Records) és el primer disc del pianista reusenc, una autèntica carta de presentació amb picades d’ullet a l’estil d’Ahmad Jamal, una de les seves principals influències, però també a Monty Alexander i Joe Calderazzo, amb peces d’autoria pròpia. 

Terol compta amb una secció rítmica de primera – Pau Lligades i Joan Terol – per abordar amb mestria un dels grans formats de gala de la història del jazz: el trio de piano, contrabaix i bateria. Torna a Cambrils, on va actuar en la primera edició de la Mostra de Jazz, en un llunyà 2010. 

Preu entrada:  10€ (anticipada) 12€ (taquilla) 

Anticipades https://www.codetickets.com 

Organitza: Cambrils La Mar de Jazz  

Dissabte, 29 d’abril 

A les  19.30 h. JOAN CLAVER TRIO  

Joan Claver, pianista i compositor de Vila-seca resident a Cambrils, presenta Mist, el seu segon àlbum. Mist és una oda a l’univers, a la natura i al comportament humà envers la vida i les emocions. Inclou composicions pròpies que estan envoltades d’una boira misteriosa i que busquen sonoritats hipnòtiques i eclèctiques En directe, Joan Claver s’acompanya de Xavi Reija a la bateria i Artemi Agràs al contrabaix, una formació que uneix les melodies, les harmonies i els ritmes en una sola veu i que transmet a la perfecció l’essència de les composicions de Joan Claver.

Preu entrada:  10€ anticipada 12€ (taquilla)  

Anticipades https://www.codetickets.com 

Organitza: Cambrils La Mar de Jazz  

Diumenge, 18 de juny 

A les  19.30 h. JOVES INTÈRPRETS A LA CRIPTA, 14a edició   

Concert a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Cambrils. S’ofereix a joves estudiants avançats  del centre l’oportunitat de tocar a la Cripta com a cloenda del curs. Actuacions de solistes i grups de cambra. 

Preu entrada: Gratuït  

Organitza: Escola Municipal de Música de Cambrils i Coral Verge del Camí. 

Diumenge, 9 de juliol 

A 19.00 h i a les 22.00 h CORAL VERGE DEL CAMÍ 

55è ANIVERSARI  

Enguany la Coral Verge del Camí celebra 55 anys d’interpretar i gaudir amb la música polifònica. Celebrar un aniversari sempre és motiu de joia i permet repassar peces i cançons que han marcat el recorregut i l’evolució de la Coral. 

Preu entrada: 10€, socis de la Coral 7€ 

Organitza: Coral Verge del Camí. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.